burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 - 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Posni čokoladni mafini

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za testo:

230 g brašna T-400

1 puna kašika C Čvrstina

1 kesica C Praška za pecivo

1/4 kašičice C sode bikarbone

prstohvat soli

3 kašike C Kakao praha

100 g šećera

1 kesica C Vanilin šećera

250 ml hladne vode

80 ml suncokretovog ulja

3 kašike ruma

1 kašičica vinskog sirćeta

pola banane

Za punjenje:

12 (nepunih) kašičica pekmeza od kajsija

Za glazuru:

4 kašike vode

2 kašike C Šećera u prahu

2 kašike C Kakao praha

na vrh noža C Praška za pecivo

1 kašika suncokretovog ulja

Posni čokoladni mafini

Koraci pripreme

U jednoj posudi pomešati prosejano brašno sa praškom za pecivo, solju, sodom bikarbonom i C Čvrstinom. Tome dodati C Kakao prah, šećer i C Vanilin šećer.

Sirće sipati u manji deo vode i promešati. Ostatak vode uliti u veću posudu, dodati rum, mešavinu sirćeta i vode, ulje, pa lepo promešati.

Potom dodati i pola ispasirane banane i sve sjediniti. Smesu iz prve posude dodavati postepeno u ovu sa vodom i lepo sjediniti sastojke.

Ukoliko se smesa učini previše retkom, dodati još kašiku brašna, eventualno dve, ali ne više od toga. Smesa treba biti prilično retka.

U svaku rupu kalupa za mafine staviti papirnu korpicu za pečenje, pa u njih rasporediti dobijenu smesu. Ima je za 12 mafina.

Zatim, u svaku napunjenu korpicu, po sredini smese, staviti po kašičicu džema. Mafine peći u rerni zagrejanoj na 180°C. Gotovi su za 15-20 minuta, ali svakako preporučujem blagovremenu proveru čačkalicom.

Pečene mafine ostaviti u kalupu 10-ak minuta, a potom ih izvaditi. Sačekati da se malo prohlade, a potom ih prelivati glazurom koja se sprema na sledeći način:

U malu šerpu sipati 4 kašike vode, dodati 2 kašike C Šećera u prahu, promešati, i staviti na šporet da se ugreje. Kada se šećer otopi, dodati 2 kašike C Kakao praha, kašiku ulja i na vrh noža C Praška za pecivo.

Sve lepo promešati i skloniti sa šporeta. U slučaju da je smesa previše retka, možete nastaviti da je mešate dok je na šporetu, ili dodati još malo šećera ili kakao praha. A, možete, jednostavno, za početak staviti 3 kašike vode, pa, ako je potrebno, dodati i četvrtu.

Mafine umakati u dobijenu smesu, ili ih prelivati kašikom.

Naši proizvodi

Posni čokoladni mafini

Koraci pripreme

U jednoj posudi pomešati prosejano brašno sa praškom za pecivo, solju, sodom bikarbonom i C Čvrstinom. Tome dodati C Kakao prah, šećer i C Vanilin šećer.

Sirće sipati u manji deo vode i promešati. Ostatak vode uliti u veću posudu, dodati rum, mešavinu sirćeta i vode, ulje, pa lepo promešati.

Potom dodati i pola ispasirane banane i sve sjediniti. Smesu iz prve posude dodavati postepeno u ovu sa vodom i lepo sjediniti sastojke.

Ukoliko se smesa učini previše retkom, dodati još kašiku brašna, eventualno dve, ali ne više od toga. Smesa treba biti prilično retka.

U svaku rupu kalupa za mafine staviti papirnu korpicu za pečenje, pa u njih rasporediti dobijenu smesu. Ima je za 12 mafina.

Zatim, u svaku napunjenu korpicu, po sredini smese, staviti po kašičicu džema. Mafine peći u rerni zagrejanoj na 180°C. Gotovi su za 15-20 minuta, ali svakako preporučujem blagovremenu proveru čačkalicom.

Pečene mafine ostaviti u kalupu 10-ak minuta, a potom ih izvaditi. Sačekati da se malo prohlade, a potom ih prelivati glazurom koja se sprema na sledeći način:

U malu šerpu sipati 4 kašike vode, dodati 2 kašike C Šećera u prahu, promešati, i staviti na šporet da se ugreje. Kada se šećer otopi, dodati 2 kašike C Kakao praha, kašiku ulja i na vrh noža C Praška za pecivo.

Sve lepo promešati i skloniti sa šporeta. U slučaju da je smesa previše retka, možete nastaviti da je mešate dok je na šporetu, ili dodati još malo šećera ili kakao praha. A, možete, jednostavno, za početak staviti 3 kašike vode, pa, ako je potrebno, dodati i četvrtu.

Mafine umakati u dobijenu smesu, ili ih prelivati kašikom.

Autor

Blog Vegetarijanka u kuhinji

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept