0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
400 ml vruće vode
13 kašika kristal šećera
3 kašike bilo koje marmelade
5 kašika mlevenih lešnika
100 g mlevenog posnog keksa
2 kašike C kakaoa
4 kašike ulja
13 kašika brašna
1 kašika C sode bikarbone
125 g omekšalog margarina
100 g C šećera u prahu
200 g posnog mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
100 g rendane čokolade za kuvanje
200 ml soka od pomorandže
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Sve sastojke za koru pomešati i mutilicom umutiti, rernu zagrejati na 180 stepeni.
Pleh 33x23 pouljiti i posuti malo brašna, izliti celu smesu za koru i peći 20 min.
Dok se kora hladi pripremamo fil:
Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu, dodati keks, mlevene lešnike, čokoladu i sok od narandže, sve dobro umutiti mikserom.
Fil premažemo preko kore, a zatim pripremiti preliv od čokolade tako što ćemo staviti čokoladu i ulje u činijicu i na laganoj vatri otopiti ili u mikrotalasnoj.
Sve sastojke za koru pomešati i mutilicom umutiti, rernu zagrejati na 180 stepeni.
Pleh 33x23 pouljiti i posuti malo brašna, izliti celu smesu za koru i peći 20 min.
Dok se kora hladi pripremamo fil:
Penasto umutiti margarin i C šećer u prahu, dodati keks, mlevene lešnike, čokoladu i sok od narandže, sve dobro umutiti mikserom.
Fil premažemo preko kore, a zatim pripremiti preliv od čokolade tako što ćemo staviti čokoladu i ulje u činijicu i na laganoj vatri otopiti ili u mikrotalasnoj.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.