burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15-20

Posna čokoladna salama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15-20

Sastojci

200 g posnog keksa

250 g crne čokolade

100 g posni margarin

2 C vanilin šećera

2 kašike biljnog mleka

C šećer u prahu za ukrašavanje

Posna čokoladna salama

Koraci pripreme

Izlomite keks na manje komadiće.

U šerpu stavite čokoladu, margarin i C vanilin šećer, pustite da se otopi na tihoj vatri, uz stalno mešanje.

Sklonite sa vatre i dodajte izlomljeni keks i mleko, dobro izmešajte da se masa sjedini.

Smesu podelite na dva dela (dobićete 2 salame).

Stavite providnu foliju, izvadite pola smese i lagano oblikujte u salamu.

Zatim stavite u frižider 2-3 sata.

Kad se salama stegla, izvadite iz folije, posipajte sa C šećerom u prahu i secite na kolutove.

Naši proizvodi

Posna čokoladna salama

Koraci pripreme

Izlomite keks na manje komadiće.

U šerpu stavite čokoladu, margarin i C vanilin šećer, pustite da se otopi na tihoj vatri, uz stalno mešanje.

Sklonite sa vatre i dodajte izlomljeni keks i mleko, dobro izmešajte da se masa sjedini.

Smesu podelite na dva dela (dobićete 2 salame).

Stavite providnu foliju, izvadite pola smese i lagano oblikujte u salamu.

Zatim stavite u frižider 2-3 sata.

Kad se salama stegla, izvadite iz folije, posipajte sa C šećerom u prahu i secite na kolutove.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept