burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Pijani crni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

3 čaše od 2 dl brašna

3 čaše jogurta

2 čaše šećera

1 čaša ulja

3 pune kašike C kakaoa

2 kašičice C sode bikarbone

Za fil:

400 ml mleka

4 kašike šećera

1 kesica C pudinga od čokolade

250 g višanja

5 kašika višnjevače

Glazura:

150 g čokolade

100 g margarina

3 kašike C šećera u prahu

1 dl mleka

Pijani crni kolač

Koraci pripreme

Pomešati sve sastojke za koru i mutiti par minuta mikserom.

Najveći pleh od rerne prekriti pek papirom i staviti koru da se peče na 180 stepeni.

Preseći ga na pola da se dobije 2 manje kore.

Skuvati C puding od čokolade u 400 ml zaslađenog mleka.

Donju koru premazati prohlađenim pudingom i po njemu rasporediti oceđene višnje koje ste malo poprskali sa višnjevačom.

Poklopiti gornjom korom i malo pritisnuti da se dobro zalepi. Pa staviti čokoladnu glazuru.

Glazura:
Otopiti na laganoj vatri sve sastojke pa kad se prohladi preliti preko kolača.

Naši proizvodi

Pijani crni kolač

Koraci pripreme

Pomešati sve sastojke za koru i mutiti par minuta mikserom.

Najveći pleh od rerne prekriti pek papirom i staviti koru da se peče na 180 stepeni.

Preseći ga na pola da se dobije 2 manje kore.

Skuvati C puding od čokolade u 400 ml zaslađenog mleka.

Donju koru premazati prohlađenim pudingom i po njemu rasporediti oceđene višnje koje ste malo poprskali sa višnjevačom.

Poklopiti gornjom korom i malo pritisnuti da se dobro zalepi. Pa staviti čokoladnu glazuru.

Glazura:
Otopiti na laganoj vatri sve sastojke pa kad se prohladi preliti preko kolača.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept