0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
3 čaše od 2 dl brašna
3 čaše jogurta
2 čaše šećera
1 čaša ulja
3 pune kašike C kakaoa
2 kašičice C sode bikarbone
400 ml mleka
4 kašike šećera
1 kesica C pudinga od čokolade
250 g višanja
5 kašika višnjevače
150 g čokolade
100 g margarina
3 kašike C šećera u prahu
1 dl mleka
Pomešati sve sastojke za koru i mutiti par minuta mikserom.
Najveći pleh od rerne prekriti pek papirom i staviti koru da se peče na 180 stepeni.
Preseći ga na pola da se dobije 2 manje kore.
Skuvati C puding od čokolade u 400 ml zaslađenog mleka.
Donju koru premazati prohlađenim pudingom i po njemu rasporediti oceđene višnje koje ste malo poprskali sa višnjevačom.
Poklopiti gornjom korom i malo pritisnuti da se dobro zalepi. Pa staviti čokoladnu glazuru.
Glazura:
Otopiti na laganoj vatri sve sastojke pa kad se prohladi preliti preko kolača.
Pomešati sve sastojke za koru i mutiti par minuta mikserom.
Najveći pleh od rerne prekriti pek papirom i staviti koru da se peče na 180 stepeni.
Preseći ga na pola da se dobije 2 manje kore.
Skuvati C puding od čokolade u 400 ml zaslađenog mleka.
Donju koru premazati prohlađenim pudingom i po njemu rasporediti oceđene višnje koje ste malo poprskali sa višnjevačom.
Poklopiti gornjom korom i malo pritisnuti da se dobro zalepi. Pa staviti čokoladnu glazuru.
Glazura:
Otopiti na laganoj vatri sve sastojke pa kad se prohladi preliti preko kolača.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.