burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Pijani čoko rolat

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Kora:

6 jaja

6 kašika šećera

3,5 kašike integralnog pšeničnog brašna

1,5 kašika C kakaoa

Fil:

200 g maslaca

150 g C šećera u prahu

150 g crne čokolade

2 jaja

4 kašike višanja iz likera

Glazura:

100 g čokolade

3 kašike ulja

Pijani čoko rolat

Koraci pripreme

Umutiti čvrstu penu od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance i na kraju pažljivo umešati brašno i prosejani C kakao.

Sipati u veliki pleh od rerne obložen masnim papirom i ispeći koru.G

otovu koru odmah izvaditi na vlažnu platnenu salvetu i uviti u rolat.

U međuvremenu pripremiti fil:
Umutiti penasto maslac sa C šećerom u prahu. Dodati žumanca, rastopljenu čokoladu i na kraju čvrstu penu od belanaca. Sve dobro umutiti mikserom.

Kada se kora ohladila, odmotati i preseći na pola po dužini, tako da dobijemo dve kore za dva mala rolata.

Premazati pripremljenim filom, poređati višnje, ponovo zaviti u rolat i odozgo premazati tanko sa malo fila.

Ostaviti da se dobro rashladi i preliti glazurom od čokolade.

Po želji poprskati sa malo bele čokolade.

Naši proizvodi

Pijani čoko rolat

Koraci pripreme

Umutiti čvrstu penu od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance i na kraju pažljivo umešati brašno i prosejani C kakao.

Sipati u veliki pleh od rerne obložen masnim papirom i ispeći koru.G

otovu koru odmah izvaditi na vlažnu platnenu salvetu i uviti u rolat.

U međuvremenu pripremiti fil:
Umutiti penasto maslac sa C šećerom u prahu. Dodati žumanca, rastopljenu čokoladu i na kraju čvrstu penu od belanaca. Sve dobro umutiti mikserom.

Kada se kora ohladila, odmotati i preseći na pola po dužini, tako da dobijemo dve kore za dva mala rolata.

Premazati pripremljenim filom, poređati višnje, ponovo zaviti u rolat i odozgo premazati tanko sa malo fila.

Ostaviti da se dobro rashladi i preliti glazurom od čokolade.

Po želji poprskati sa malo bele čokolade.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept