0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
6 jaja
6 kašika šećera
3,5 kašike integralnog pšeničnog brašna
1,5 kašika C kakaoa
200 g maslaca
150 g C šećera u prahu
150 g crne čokolade
2 jaja
4 kašike višanja iz likera
100 g čokolade
3 kašike ulja
Umutiti čvrstu penu od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance i na kraju pažljivo umešati brašno i prosejani C kakao.
Sipati u veliki pleh od rerne obložen masnim papirom i ispeći koru.G
otovu koru odmah izvaditi na vlažnu platnenu salvetu i uviti u rolat.
U međuvremenu pripremiti fil:
Umutiti penasto maslac sa C šećerom u prahu. Dodati žumanca, rastopljenu čokoladu i na kraju čvrstu penu od belanaca. Sve dobro umutiti mikserom.
Kada se kora ohladila, odmotati i preseći na pola po dužini, tako da dobijemo dve kore za dva mala rolata.
Premazati pripremljenim filom, poređati višnje, ponovo zaviti u rolat i odozgo premazati tanko sa malo fila.
Ostaviti da se dobro rashladi i preliti glazurom od čokolade.
Po želji poprskati sa malo bele čokolade.
Umutiti čvrstu penu od belanaca, dodati šećer, jedno po jedno žumance i na kraju pažljivo umešati brašno i prosejani C kakao.
Sipati u veliki pleh od rerne obložen masnim papirom i ispeći koru.G
otovu koru odmah izvaditi na vlažnu platnenu salvetu i uviti u rolat.
U međuvremenu pripremiti fil:
Umutiti penasto maslac sa C šećerom u prahu. Dodati žumanca, rastopljenu čokoladu i na kraju čvrstu penu od belanaca. Sve dobro umutiti mikserom.
Kada se kora ohladila, odmotati i preseći na pola po dužini, tako da dobijemo dve kore za dva mala rolata.
Premazati pripremljenim filom, poređati višnje, ponovo zaviti u rolat i odozgo premazati tanko sa malo fila.
Ostaviti da se dobro rashladi i preliti glazurom od čokolade.
Po želji poprskati sa malo bele čokolade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.