burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Pečeni kolač sa pudingom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Za testo:

4 jaja

8 kašika šećera

2 C Vanilin šećera

10 kašika ulja

15 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

Za fil:

700 ml mleka

1 C puding od vanile

1 C puding sa ukusom slatke pavlake

5 kašika šećera

Dekoracija:

C šećer u prahu

maline ili neko drugo voće po želji

Pečeni kolač sa pudingom

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, dodajte mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i kratko umutite dok se sve ne izmeša.

Tepsiju dimenzija 35x20 cm nauljite i pospite brašnom. Polovinu smese sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta (ne duže).

Dok se peče kora pripremite fil. Skuvati C pudig po uputstvu sa kesice. Pa zatim vruć puding prelijte preko vrućeg kolača, prekrijte ostatkom testa i vratite u rernu da se zapeče još oko pola sata.

Kada se ohladi, služite ga uz neko sezonsko voće po želji.

Naši proizvodi

Pečeni kolač sa pudingom

Koraci pripreme

Umutite jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, dodajte mleko, ulje, brašno, C prašak za pecivo i kratko umutite dok se sve ne izmeša.

Tepsiju dimenzija 35x20 cm nauljite i pospite brašnom. Polovinu smese sipajte u pleh i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10 minuta (ne duže).

Dok se peče kora pripremite fil. Skuvati C pudig po uputstvu sa kesice. Pa zatim vruć puding prelijte preko vrućeg kolača, prekrijte ostatkom testa i vratite u rernu da se zapeče još oko pola sata.

Kada se ohladi, služite ga uz neko sezonsko voće po želji.

Autor

Maja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept