burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija8

Neskvik kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
8

Sastojci

6 jaja

250 g šećera

100 g čokolade

150 g brašno pšenično

400 g kisela pavlaka

1 C prašak za pecivo

150 g margarina

100 ml vode

100 g C šećer u prahu

1 kakao keks

Neskvik kolač

Koraci pripreme

Belanca umuti sa 150 g šećera žumanca umutiti sa neskvikom zatim dodati margarin i sve zajedno umutiti.

Sjediniti brašno sa C prašak za pecivo, zatim dodati prethodnoj smesi, a onda i umućena belanca i najmanjom brzinom izmiksati.

Sipati u podmazani pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta.

Kora izvaditi iz pleha, zatim gornji deo okrenete prema dole pečenu koru ogladiti zatim preseći uzduž na pola da dobijete dve kore.

Vodu i 100 g šećera staviti da provri zatim dodati čokoladu, skloniti da vatre i dodati 1 kiselu pavlaku sobne temperature.

Jednu polovinu premazati filom tako što ste prethodno sjedinili 3 kisele pavlake i C šećer u prahu, staviti drugu koru i prefivovati glazurom.

Naši proizvodi

Neskvik kolač

Koraci pripreme

Belanca umuti sa 150 g šećera žumanca umutiti sa neskvikom zatim dodati margarin i sve zajedno umutiti.

Sjediniti brašno sa C prašak za pecivo, zatim dodati prethodnoj smesi, a onda i umućena belanca i najmanjom brzinom izmiksati.

Sipati u podmazani pleh i peći u zagrejanoj rerni na 180 C oko 20 minuta.

Kora izvaditi iz pleha, zatim gornji deo okrenete prema dole pečenu koru ogladiti zatim preseći uzduž na pola da dobijete dve kore.

Vodu i 100 g šećera staviti da provri zatim dodati čokoladu, skloniti da vatre i dodati 1 kiselu pavlaku sobne temperature.

Jednu polovinu premazati filom tako što ste prethodno sjedinili 3 kisele pavlake i C šećer u prahu, staviti drugu koru i prefivovati glazurom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept