burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija14-15

Nenina čokoladna fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
14-15

Sastojci

1 l mleka + 200 ml

2 C pudinga od čokolade

2 C pudinga od vanile

10 kašika C šećera u prahu

2 C vanilin šećera

100 g crne čokolade

100 g bele čokolade

125 g putera

750 g četvrtastog keksa

3 C šlag krema

120 ml kisele vode

Nenina čokoladna fantazija

Koraci pripreme

2 kesice C pudinga od čokolade pomešati sa 5 kašika C šećera u prahu i malo hladnog mleka.

Zatim ga zakuvati u pola litre provrelog mleka u koje smo dodali 1 C vanilin šećer.

Dodati crnu čokoladu i pola paklice putera, sve dobro izmešati.

To isto uraditi i sa 2 kesice C pudinga od vanile i preostalih pola litre mleka u koji smo takođe dodali 1 C vanilin šećer, u skuvani puding dodati 100 g bele čokolade i preostali puter.

U četvrtastu tepsiju (20x30cm) ređati keks koji umačemo u mlako mleko, pa sipamo čokoladni puding.

Opet keks koji namočimo u mleko pa vanilin puding i na kraju treći red namočenog keksa.

Ostavimo da se ohladi, pa preko dodamo umućeni C šlag krem (šlag polako mutiti sa kiselom vodom, mikserom, prvo malom brzinom pa postepeno povećavati).

Ohladiti u frižideru i seći na kocke.

Naši proizvodi

Nenina čokoladna fantazija

Koraci pripreme

2 kesice C pudinga od čokolade pomešati sa 5 kašika C šećera u prahu i malo hladnog mleka.

Zatim ga zakuvati u pola litre provrelog mleka u koje smo dodali 1 C vanilin šećer.

Dodati crnu čokoladu i pola paklice putera, sve dobro izmešati.

To isto uraditi i sa 2 kesice C pudinga od vanile i preostalih pola litre mleka u koji smo takođe dodali 1 C vanilin šećer, u skuvani puding dodati 100 g bele čokolade i preostali puter.

U četvrtastu tepsiju (20x30cm) ređati keks koji umačemo u mlako mleko, pa sipamo čokoladni puding.

Opet keks koji namočimo u mleko pa vanilin puding i na kraju treći red namočenog keksa.

Ostavimo da se ohladi, pa preko dodamo umućeni C šlag krem (šlag polako mutiti sa kiselom vodom, mikserom, prvo malom brzinom pa postepeno povećavati).

Ohladiti u frižideru i seći na kocke.

Autor

Snežana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept