burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija16

Naopaki voćni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
16

Sastojci

90 g putera

130 g smeđeg šećera

4 veće breskve

300-350 g kupina

250 g C šećera u prahu

2 C vanilin šećera

160 g omekšanog putera

3 jaja

300 ml jogurta

250 g brašna

70 g kukuruznog griza

2 kašičice C praška za pecivo

C šlag ili C sladoled za serviranje

Naopaki voćni kolač

Koraci pripreme

U šerpici otopiti 90 g putera i smeđi šećer, pa usuti u pleh dimenzija 23x33cm ili sličan. Malo prodrmati pleh, da se smesa ravnomerno rasporedi.

Preko toga poslagati breskve, oguljene i očišćene, pa isečene na manje kriške. Rasporediti i kupine ravnomerno, pa ostaviti sa strane.

Penasto umutiti šećer, C vanilin šećer i puter. Potom dodati jaja i nastaviti mućenje, pa na kraju sipati jogurt.

Na kraju umešati brašno, C griz i C prašak za pecivo, pa smesu preliti preko poslaganog voća.

Peći u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta. Kada kolač bude pečen, izvaditi ga iz rerne i ostaviti 15-ak minuta da se prohladi.

Prohlađen kolač prevrnuti na tacnu, pa seći na parčad željene veličine.

Služiti uz šlag ili sladoled.

Naši proizvodi

Naopaki voćni kolač

Koraci pripreme

U šerpici otopiti 90 g putera i smeđi šećer, pa usuti u pleh dimenzija 23x33cm ili sličan. Malo prodrmati pleh, da se smesa ravnomerno rasporedi.

Preko toga poslagati breskve, oguljene i očišćene, pa isečene na manje kriške. Rasporediti i kupine ravnomerno, pa ostaviti sa strane.

Penasto umutiti šećer, C vanilin šećer i puter. Potom dodati jaja i nastaviti mućenje, pa na kraju sipati jogurt.

Na kraju umešati brašno, C griz i C prašak za pecivo, pa smesu preliti preko poslaganog voća.

Peći u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta. Kada kolač bude pečen, izvaditi ga iz rerne i ostaviti 15-ak minuta da se prohladi.

Prohlađen kolač prevrnuti na tacnu, pa seći na parčad željene veličine.

Služiti uz šlag ili sladoled.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept