0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
16
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16
90 g putera
130 g smeđeg šećera
4 veće breskve
300-350 g kupina
250 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
160 g omekšanog putera
3 jaja
300 ml jogurta
250 g brašna
70 g kukuruznog griza
2 kašičice C praška za pecivo
C šlag ili C sladoled za serviranje
U šerpici otopiti 90 g putera i smeđi šećer, pa usuti u pleh dimenzija 23x33cm ili sličan. Malo prodrmati pleh, da se smesa ravnomerno rasporedi.
Preko toga poslagati breskve, oguljene i očišćene, pa isečene na manje kriške. Rasporediti i kupine ravnomerno, pa ostaviti sa strane.
Penasto umutiti šećer, C vanilin šećer i puter. Potom dodati jaja i nastaviti mućenje, pa na kraju sipati jogurt.
Na kraju umešati brašno, C griz i C prašak za pecivo, pa smesu preliti preko poslaganog voća.
Peći u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta. Kada kolač bude pečen, izvaditi ga iz rerne i ostaviti 15-ak minuta da se prohladi.
Prohlađen kolač prevrnuti na tacnu, pa seći na parčad željene veličine.
Služiti uz šlag ili sladoled.
U šerpici otopiti 90 g putera i smeđi šećer, pa usuti u pleh dimenzija 23x33cm ili sličan. Malo prodrmati pleh, da se smesa ravnomerno rasporedi.
Preko toga poslagati breskve, oguljene i očišćene, pa isečene na manje kriške. Rasporediti i kupine ravnomerno, pa ostaviti sa strane.
Penasto umutiti šećer, C vanilin šećer i puter. Potom dodati jaja i nastaviti mućenje, pa na kraju sipati jogurt.
Na kraju umešati brašno, C griz i C prašak za pecivo, pa smesu preliti preko poslaganog voća.
Peći u unapred zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta. Kada kolač bude pečen, izvaditi ga iz rerne i ostaviti 15-ak minuta da se prohladi.
Prohlađen kolač prevrnuti na tacnu, pa seći na parčad željene veličine.
Služiti uz šlag ili sladoled.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.