burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija9

Munchmallow kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
9

Sastojci

Za biskvit:

4 žumanaca

180 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

2 dl mleka

1 dl ulja

180 g brašna

2 kašičice C praška za pecivo

2 kašike C kakao praha

Za šam:

4 belanaca

400 g šećera

1,5 dl vode

Za čokoladnu glazuru:

150 g čokolade za kuvanje

3 kašike mleka (ili vode)

1 kašika C šećer u prahu

2 kašike ulja

Munchmallow kolač

Koraci pripreme

Mikserom penasto umutite žumanca uz postepeno dodavanje šećera, zatim dodajte C vanilin šećer, mleko, ulje i na kraju brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaom.

Najmanjom brzinom miksera dobro sjedinite i izručite u pouljen i brašnom posut dublji pleh srednje veličine.

Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta (zavisno od rerne).

U međuvremenu umutite belanca u čvrst šam, pa u njih lagano dodajte dobro ušpinovan šećer sa vodom uz neprestano mućenje. Nastavite da mutite dok se šam ne ohladi.

Umućen šam stavite preko biskvita.

Posebno u manji sud stavite čokoladu, C šećer u prahu i mleko i otopite je na pari a na kraju dodajte ulje. Gotovu glazuru prelijte preko šama.

Ostavite kolač da se dobro ohladi, secite ga na željene kocke i poslužite.

Naši proizvodi

Munchmallow kolač

Koraci pripreme

Mikserom penasto umutite žumanca uz postepeno dodavanje šećera, zatim dodajte C vanilin šećer, mleko, ulje i na kraju brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaom.

Najmanjom brzinom miksera dobro sjedinite i izručite u pouljen i brašnom posut dublji pleh srednje veličine.

Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta (zavisno od rerne).

U međuvremenu umutite belanca u čvrst šam, pa u njih lagano dodajte dobro ušpinovan šećer sa vodom uz neprestano mućenje. Nastavite da mutite dok se šam ne ohladi.

Umućen šam stavite preko biskvita.

Posebno u manji sud stavite čokoladu, C šećer u prahu i mleko i otopite je na pari a na kraju dodajte ulje. Gotovu glazuru prelijte preko šama.

Ostavite kolač da se dobro ohladi, secite ga na željene kocke i poslužite.

Autor

Zorica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept