0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
4 jajeta
200 g brašna
150 ml ulja
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
6 kašika šećera
2 kašike C kakaoa
150 ml mleka
2 kašike mleka
250 g višanja
po potrebi C šećera u prahu
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg, a žumanca razmutiti ručnom žicom za mućenje,dodati 150 ml mleka, ulje i izmešati.
U jednoj posudi pomešati 3 kašike šećera, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i brašno.
U zasebnoj posudi sjediniti 3 kašike šećera, C kakao i 2 kašike mleka.
U smesu od žumanaca dodati suve sastojke (smesu sa brašnom) i izmešati ručnom žicom za mućenje. Postepeno dodavati sneg od belanaca i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati smesu u kojoj je C kakao i izmešati.
Pekač premazati uljem, posuti brašnom i usuti tamnu smesu (u kojoj je C kakao). Preko rasporediti višnje. Prekriti svetlom smesom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Kolač seći na parčad željene veličine, posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca umutiti mikserom u čvrst sneg, a žumanca razmutiti ručnom žicom za mućenje,dodati 150 ml mleka, ulje i izmešati.
U jednoj posudi pomešati 3 kašike šećera, C vanilin šećer, C prašak za pecivo i brašno.
U zasebnoj posudi sjediniti 3 kašike šećera, C kakao i 2 kašike mleka.
U smesu od žumanaca dodati suve sastojke (smesu sa brašnom) i izmešati ručnom žicom za mućenje. Postepeno dodavati sneg od belanaca i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.
Dobijenu smesu podeliti na dva dela, pa u jedan deo dodati smesu u kojoj je C kakao i izmešati.
Pekač premazati uljem, posuti brašnom i usuti tamnu smesu (u kojoj je C kakao). Preko rasporediti višnje. Prekriti svetlom smesom.
Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Gotov kolač izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Kolač seći na parčad željene veličine, posuti C šećerom u prahu, servirati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.