burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Moj savršeni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Podloga:

300 g mlevenog keksa

150 g maslaca/margarina

50 - 100 ml soka po izboru ili mleka

Fil:

500 g krem sira ( philadelphia, abc, mascarpone )

300 ml slatke pavlake

100 ml mleka

200 g C šećera u prahu

1 kesica C želatina

Voćni sloj:

500 g voća ( maline, višnje, jagode, kupine ), po želji

200 ml vode

3 C vanilina šećera

3 kašike šećera

1 kesica želatina

Dekoracija:

C šlag classic

Moj savršeni kolač

Koraci pripreme

Za podlogu pomešati mleveni keks sa otopljenim puterom (margarinom) i sokom.

Mrvičastu masu utisnuti u dno kalupa ( 26 cm ). Ostaviti u frižider da se hladi dok pripremamo nadev.

Za nadev:
Krem sir pomešati sa šećerom u prahu. Umućenu slatku pavlaku postepeno dodavati siru i mešati u glatku smesu.

Dodati otopljen želatin u kojem smo prethodno pripremili prema uputstvu na kesici i istopili u 100 ml mleka. Promešati.

Istresti na podlogu od keksa, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne.

Za voćni sloj pomešati voće, vodu, vanilin šećer i šećer i kuvati dok ne provri. Kada provri neka se kuva još 5 minuta.

Ukloniti sa vatre i dodati želatin koji smo prethodno pripremili prema uputstvu.

Prohladiti i naneti na nadev.

Vratiti u frižider da se voćni sloj želira.

Naši proizvodi

Moj savršeni kolač

Koraci pripreme

Za podlogu pomešati mleveni keks sa otopljenim puterom (margarinom) i sokom.

Mrvičastu masu utisnuti u dno kalupa ( 26 cm ). Ostaviti u frižider da se hladi dok pripremamo nadev.

Za nadev:
Krem sir pomešati sa šećerom u prahu. Umućenu slatku pavlaku postepeno dodavati siru i mešati u glatku smesu.

Dodati otopljen želatin u kojem smo prethodno pripremili prema uputstvu na kesici i istopili u 100 ml mleka. Promešati.

Istresti na podlogu od keksa, poravnati i ostaviti u frižider da se stegne.

Za voćni sloj pomešati voće, vodu, vanilin šećer i šećer i kuvati dok ne provri. Kada provri neka se kuva još 5 minuta.

Ukloniti sa vatre i dodati želatin koji smo prethodno pripremili prema uputstvu.

Prohladiti i naneti na nadev.

Vratiti u frižider da se voćni sloj želira.

Autor

Katarina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept