burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Mleveni keks kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kora:

2 kašike C šećera u prahu

125 g omekšalog putera

300 g mlevenog keksa

100 ml mleka

Fil:

10 g C želatina

50 ml mleka

300 ml mleka

3 kašike šećera

1 kesica C vanilin šećera

100 g C šlaga u prahu

120 ml mleka

100 g mlevenog keksa

Ukrašavanje:

100 ml slatke pavlake

Mleveni keks kolač

Koraci pripreme

U jednu posudu stavite 2 kašike C šećera u prahu, 125 g omekšalog putera (stavite ga na tihu vatru da se malo otopi) i to izmešate viljuškom da ne budu komadići putera, zatim u tu istu posudu dodajete 300 g mlevenog keksa i 100 ml mleka.

Sve to izmešate kašikom da se dobije jednaka smesa. Zatim tu smesu stavljate u okrugli kalup ili neku malo dublju tepsiju (ali da je okrugla) i kašikom utapkate fino smesu i ostavite je na stranu.

Zatim uzimate manju posudu i u nju stavljate 10 g C želatina i 50 ml mleka i to malo izmešate i ostavite da stoji nekih 10-15 min.

Uzmete neku srednju šerpu i u nju sipate 300 ml mleka, 3 kašike šećera i 1 kesicu C vanilin šećera, sve to promešate i da se dobro zagreje.

Kada se zagreje onda sipate prethodno natopljeni želatin i mešate dok ne proključa, onda skidate sa vatre i ostavljate da se ohladi.

U drugu posudu stavljate 100 g C šlaga u prahu i 120 ml mleka, to izmutite mikserom, zatim u to dodajete ohlađeni želatin (kojeg ste skinuli sa vatre) i mutite još mikserom dok se sve ne ujednači.

Kada ste izmutili, onda u to dodajete 100 g mlevenog keksa i promešate kašikom.

Zatim taj fil stavljate na koru i kolač ostavljate u frižider na nekih 20 min. da se fil stegne kako bi mogli staviti slatku pavlaku preko kolača.

Kada se ohladi izvadite ga i stavljate preko 100 ml slatke umućene pavlake.

Ukrasite po želji (ja sam ukrasila sa mlevenim keksom odozgo).

Naši proizvodi

Mleveni keks kolač

Koraci pripreme

U jednu posudu stavite 2 kašike C šećera u prahu, 125 g omekšalog putera (stavite ga na tihu vatru da se malo otopi) i to izmešate viljuškom da ne budu komadići putera, zatim u tu istu posudu dodajete 300 g mlevenog keksa i 100 ml mleka.

Sve to izmešate kašikom da se dobije jednaka smesa. Zatim tu smesu stavljate u okrugli kalup ili neku malo dublju tepsiju (ali da je okrugla) i kašikom utapkate fino smesu i ostavite je na stranu.

Zatim uzimate manju posudu i u nju stavljate 10 g C želatina i 50 ml mleka i to malo izmešate i ostavite da stoji nekih 10-15 min.

Uzmete neku srednju šerpu i u nju sipate 300 ml mleka, 3 kašike šećera i 1 kesicu C vanilin šećera, sve to promešate i da se dobro zagreje.

Kada se zagreje onda sipate prethodno natopljeni želatin i mešate dok ne proključa, onda skidate sa vatre i ostavljate da se ohladi.

U drugu posudu stavljate 100 g C šlaga u prahu i 120 ml mleka, to izmutite mikserom, zatim u to dodajete ohlađeni želatin (kojeg ste skinuli sa vatre) i mutite još mikserom dok se sve ne ujednači.

Kada ste izmutili, onda u to dodajete 100 g mlevenog keksa i promešate kašikom.

Zatim taj fil stavljate na koru i kolač ostavljate u frižider na nekih 20 min. da se fil stegne kako bi mogli staviti slatku pavlaku preko kolača.

Kada se ohladi izvadite ga i stavljate preko 100 ml slatke umućene pavlake.

Ukrasite po želji (ja sam ukrasila sa mlevenim keksom odozgo).

Autor

Marijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept