burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Majin kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Prvi fil:

150 g šećera

100 ml vode

100 g margarina

250 g mlevenog keksa

50 g pečenog kikirikija

Drugi fil:

100 ml mleka

200 g C šećera u prahu

140 g margarina

200 g C mleka u prahu

100 g C kokosa

Majin kolač

Koraci pripreme

Prvi fil:
Vodu i šećer sipati u dublju šerpu, pa ostaviti da provri na umerenoj temperaturi. Dodati margarin i mešati varjačom dok se ne otopi.

Zatim dodati mleveni keks i kikiriki pa ostaviti da odstoji desetak minuta. Smesu ravnomerno rasporediti na tacnu.

Drugi fil:
Zagrejati mleko sa šećerom i mešati dok se ne otopi, a potom skinuti šerpu sa ringle.

Dok je još toplo dodati margarin, kokos i mleko u prahu. Lagano mešati varjačom kako bi se sve lepo sjedinilo i razbile grudvice.

Finalni postupak: drugi fil sipati preko prvog fila i dok je još toplo posuti kokosom i ostaviti da se dobro stegne.

Naši proizvodi

Majin kolač

Koraci pripreme

Prvi fil:
Vodu i šećer sipati u dublju šerpu, pa ostaviti da provri na umerenoj temperaturi. Dodati margarin i mešati varjačom dok se ne otopi.

Zatim dodati mleveni keks i kikiriki pa ostaviti da odstoji desetak minuta. Smesu ravnomerno rasporediti na tacnu.

Drugi fil:
Zagrejati mleko sa šećerom i mešati dok se ne otopi, a potom skinuti šerpu sa ringle.

Dok je još toplo dodati margarin, kokos i mleko u prahu. Lagano mešati varjačom kako bi se sve lepo sjedinilo i razbile grudvice.

Finalni postupak: drugi fil sipati preko prvog fila i dok je još toplo posuti kokosom i ostaviti da se dobro stegne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept