0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
150 g šećera
100 ml vode
100 g margarina
250 g mlevenog keksa
50 g pečenog kikirikija
100 ml mleka
200 g C šećera u prahu
140 g margarina
200 g C mleka u prahu
100 g C kokosa
Prvi fil:
Vodu i šećer sipati u dublju šerpu, pa ostaviti da provri na umerenoj temperaturi. Dodati margarin i mešati varjačom dok se ne otopi.
Zatim dodati mleveni keks i kikiriki pa ostaviti da odstoji desetak minuta. Smesu ravnomerno rasporediti na tacnu.
Drugi fil:
Zagrejati mleko sa šećerom i mešati dok se ne otopi, a potom skinuti šerpu sa ringle.
Dok je još toplo dodati margarin, kokos i mleko u prahu. Lagano mešati varjačom kako bi se sve lepo sjedinilo i razbile grudvice.
Finalni postupak: drugi fil sipati preko prvog fila i dok je još toplo posuti kokosom i ostaviti da se dobro stegne.
Prvi fil:
Vodu i šećer sipati u dublju šerpu, pa ostaviti da provri na umerenoj temperaturi. Dodati margarin i mešati varjačom dok se ne otopi.
Zatim dodati mleveni keks i kikiriki pa ostaviti da odstoji desetak minuta. Smesu ravnomerno rasporediti na tacnu.
Drugi fil:
Zagrejati mleko sa šećerom i mešati dok se ne otopi, a potom skinuti šerpu sa ringle.
Dok je još toplo dodati margarin, kokos i mleko u prahu. Lagano mešati varjačom kako bi se sve lepo sjedinilo i razbile grudvice.
Finalni postupak: drugi fil sipati preko prvog fila i dok je još toplo posuti kokosom i ostaviti da se dobro stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.