burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Lešnik gnezda

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

200 ml vode

100 ml soka od pomorandže

150 g C šećera u prahu

150 g margarina

1 C vanilin šećer

100 g čokolade

1 kašika C kakaoa

150 g pečenih lešnika

300-350 g mlevenog keksa

Za fil:

150 ml slatke pavlake (za posnu verziju biljne)

150 g čokolade

Lešnik gnezda

Koraci pripreme

Vodu, šećer, margarin, sok i čokoladu prokuvati.

Kada se skloni sa vatre ubaciti lešnike i keks. Ostaviti da se prohladi.

Praviti kuglice i valjati u krupno samleven lešnik. Na sredini napraviti udubljenje.

Staviti pavlaku da provri, njom preliti izlomljenu čokoladu, i napraviti fil.

Ostaviti da se mali prohladi, pa puniti udubljenja.

Naši proizvodi

Lešnik gnezda

Koraci pripreme

Vodu, šećer, margarin, sok i čokoladu prokuvati.

Kada se skloni sa vatre ubaciti lešnike i keks. Ostaviti da se prohladi.

Praviti kuglice i valjati u krupno samleven lešnik. Na sredini napraviti udubljenje.

Staviti pavlaku da provri, njom preliti izlomljenu čokoladu, i napraviti fil.

Ostaviti da se mali prohladi, pa puniti udubljenja.

Autor

Marica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept