0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
200 ml vode
100 ml soka od pomorandže
150 g C šećera u prahu
150 g margarina
1 C vanilin šećer
100 g čokolade
1 kašika C kakaoa
150 g pečenih lešnika
300-350 g mlevenog keksa
150 ml slatke pavlake (za posnu verziju biljne)
150 g čokolade
Vodu, šećer, margarin, sok i čokoladu prokuvati.
Kada se skloni sa vatre ubaciti lešnike i keks. Ostaviti da se prohladi.
Praviti kuglice i valjati u krupno samleven lešnik. Na sredini napraviti udubljenje.
Staviti pavlaku da provri, njom preliti izlomljenu čokoladu, i napraviti fil.
Ostaviti da se mali prohladi, pa puniti udubljenja.
Vodu, šećer, margarin, sok i čokoladu prokuvati.
Kada se skloni sa vatre ubaciti lešnike i keks. Ostaviti da se prohladi.
Praviti kuglice i valjati u krupno samleven lešnik. Na sredini napraviti udubljenje.
Staviti pavlaku da provri, njom preliti izlomljenu čokoladu, i napraviti fil.
Ostaviti da se mali prohladi, pa puniti udubljenja.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.