0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
12
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1/2 C praška za pecivo
1/2 l mleka
1/2 l mleka
7 žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
1 margarin
100 g C šećera u prahu
2 C vanilin šećera
1 kg jagoda
250 g C krem šlaga
voće po želji
Kora:
Skuvati pola litra mleka. 7 belanaca umutiti u čvrst sneg.
Dodati 7 kašika šećera, 7 kašika brašna i pola praška za pecivo.
Sve to lagano promešati drvenom varjačom.
Sipati u podmazan četvrtasti pleh i peći 15 minuta na 150°C.
Gotovu koru preliti sa pola litra mlakog mleka koje je prethodno skuvano.
Krem:
Pola litra mleka staviti da se kuva. Posebno izmešati 7 žumanaca sa 7 kašika šećera i 7 kašika brašna.
Sipati u proključalo mleko i skuvati kao puding. Jedan margarin umutiti sa 100 g šećera u prahu i 2 vanilin šećera. Dodati u ohlađen krem.
Preko kore namazati pola krema. Na krem poređati isečene jagode.
Preko jagoda namazati drugu polovinu krema, a nakon toga kolač premazati šlagom.
Ostaviti u frižider da se ohladi.
Ukrasiti voćem po želji i servirati.
Kora:
Skuvati pola litra mleka. 7 belanaca umutiti u čvrst sneg.
Dodati 7 kašika šećera, 7 kašika brašna i pola praška za pecivo.
Sve to lagano promešati drvenom varjačom.
Sipati u podmazan četvrtasti pleh i peći 15 minuta na 150°C.
Gotovu koru preliti sa pola litra mlakog mleka koje je prethodno skuvano.
Krem:
Pola litra mleka staviti da se kuva. Posebno izmešati 7 žumanaca sa 7 kašika šećera i 7 kašika brašna.
Sipati u proključalo mleko i skuvati kao puding. Jedan margarin umutiti sa 100 g šećera u prahu i 2 vanilin šećera. Dodati u ohlađen krem.
Preko kore namazati pola krema. Na krem poređati isečene jagode.
Preko jagoda namazati drugu polovinu krema, a nakon toga kolač premazati šlagom.
Ostaviti u frižider da se ohladi.
Ukrasiti voćem po želji i servirati.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.