burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Ledeni voćni kolač sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

7 belanaca

7 kašika šećera

7 kašika brašna

1/2 C praška za pecivo

1/2 l mleka

Za krem:

1/2 l mleka

7 žumanaca

7 kašika šećera

7 kašika brašna

1 margarin

100 g C šećera u prahu

2 C vanilin šećera

1 kg jagoda

Za dekoraciju:

250 g C krem šlaga

voće po želji

Ledeni voćni kolač sa jagodama

Koraci pripreme

Kora:
Skuvati pola litra mleka. 7 belanaca umutiti u čvrst sneg.

Dodati 7 kašika šećera, 7 kašika brašna i pola praška za pecivo.

Sve to lagano promešati drvenom varjačom.

Sipati u podmazan četvrtasti pleh i peći 15 minuta na 150°C.

Gotovu koru preliti sa pola litra mlakog mleka koje je prethodno skuvano.

Krem:
Pola litra mleka staviti da se kuva. Posebno izmešati 7 žumanaca sa 7 kašika šećera i 7 kašika brašna.

Sipati u proključalo mleko i skuvati kao puding. Jedan margarin umutiti sa 100 g šećera u prahu i 2 vanilin šećera. Dodati u ohlađen krem.

Preko kore namazati pola krema. Na krem poređati isečene jagode.

Preko jagoda namazati drugu polovinu krema, a nakon toga kolač premazati šlagom.

Ostaviti u frižider da se ohladi.

Ukrasiti voćem po želji i servirati.

Naši proizvodi

Ledeni voćni kolač sa jagodama

Koraci pripreme

Kora:
Skuvati pola litra mleka. 7 belanaca umutiti u čvrst sneg.

Dodati 7 kašika šećera, 7 kašika brašna i pola praška za pecivo.

Sve to lagano promešati drvenom varjačom.

Sipati u podmazan četvrtasti pleh i peći 15 minuta na 150°C.

Gotovu koru preliti sa pola litra mlakog mleka koje je prethodno skuvano.

Krem:
Pola litra mleka staviti da se kuva. Posebno izmešati 7 žumanaca sa 7 kašika šećera i 7 kašika brašna.

Sipati u proključalo mleko i skuvati kao puding. Jedan margarin umutiti sa 100 g šećera u prahu i 2 vanilin šećera. Dodati u ohlađen krem.

Preko kore namazati pola krema. Na krem poređati isečene jagode.

Preko jagoda namazati drugu polovinu krema, a nakon toga kolač premazati šlagom.

Ostaviti u frižider da se ohladi.

Ukrasiti voćem po želji i servirati.

Autor

Monika

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept