0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
4 jaja
4 kašike šećera
1 C prašak za pecivo
4 kašike mlevenih oraha
1 kašika C kakao
3 kašike brašna
200 g kristal šećera
200 ml vode
500 ml mleka
2 kesice C pudinga vanila
5 kašika šećera
1 margarin
200 g C šećera u prahu
100 g crne čokolade
4 kašike ulja
C šlag krem beli
Kora:
Umutiti mikserom belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodadati žumanca i mutiti još par minuta.
Zatim dodati mleven orahe, brašno i C prašak za pecivo (pecivo izmešati sa brašnom), C kakao i sve to promešajte kašikom, razliti u pleh i peći.
Sirup:
200 g šećera i 200 ml vode da provri.
Kad vam je kora ispečena i prohlađena stavite je u okrugli kalup za torte, pa preko nje pelite prethodno spremljen sirup.
Fil:
U 1/2 l mleka skuvati C puding, penasto umutiti margarin sa 200 g C šećera u prahu i dodati u ohlađen puding. Mešati još par minuta da krem bude penast, pa razlijte preko kore.
Glazura:
100 g čokolade otopiti sa 4 kašike ulja i prelitje preko kolača.
Dekoracija:
C šlag umutite prema upustu za pripremu i išarajte požzelji.
Ja sam to radila tako što sam šlag sipala u dresing kesu i pravila ružice.
Kora:
Umutiti mikserom belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodadati žumanca i mutiti još par minuta.
Zatim dodati mleven orahe, brašno i C prašak za pecivo (pecivo izmešati sa brašnom), C kakao i sve to promešajte kašikom, razliti u pleh i peći.
Sirup:
200 g šećera i 200 ml vode da provri.
Kad vam je kora ispečena i prohlađena stavite je u okrugli kalup za torte, pa preko nje pelite prethodno spremljen sirup.
Fil:
U 1/2 l mleka skuvati C puding, penasto umutiti margarin sa 200 g C šećera u prahu i dodati u ohlađen puding. Mešati još par minuta da krem bude penast, pa razlijte preko kore.
Glazura:
100 g čokolade otopiti sa 4 kašike ulja i prelitje preko kolača.
Dekoracija:
C šlag umutite prema upustu za pripremu i išarajte požzelji.
Ja sam to radila tako što sam šlag sipala u dresing kesu i pravila ružice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.