burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Ledeni kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

1 C prašak za pecivo

4 kašike mlevenih oraha

1 kašika C kakao

3 kašike brašna

Za sirup:

200 g kristal šećera

200 ml vode

Za fil:

500 ml mleka

2 kesice C pudinga vanila

5 kašika šećera

1 margarin

200 g C šećera u prahu

Za glazuru:

100 g crne čokolade

4 kašike ulja

Za dekoraciju:

C šlag krem beli

Ledeni kolač

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti mikserom belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodadati žumanca i mutiti još par minuta.

Zatim dodati mleven orahe, brašno i C prašak za pecivo (pecivo izmešati sa brašnom), C kakao i sve to promešajte kašikom, razliti u pleh i peći.

Sirup:
200 g šećera i 200 ml vode da provri.

Kad vam je kora ispečena i prohlađena stavite je u okrugli kalup za torte, pa preko nje pelite prethodno spremljen sirup.

Fil:
U 1/2 l mleka skuvati C puding, penasto umutiti margarin sa 200 g C šećera u prahu i dodati u ohlađen puding. Mešati još par minuta da krem bude penast, pa razlijte preko kore.

Glazura:
100 g čokolade otopiti sa 4 kašike ulja i prelitje preko kolača.

Dekoracija:
C šlag umutite prema upustu za pripremu i išarajte požzelji.

Ja sam to radila tako što sam šlag sipala u dresing kesu i pravila ružice.

Naši proizvodi

Ledeni kolač

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti mikserom belanca sa šećerom u čvrst sneg, zatim dodadati žumanca i mutiti još par minuta.

Zatim dodati mleven orahe, brašno i C prašak za pecivo (pecivo izmešati sa brašnom), C kakao i sve to promešajte kašikom, razliti u pleh i peći.

Sirup:
200 g šećera i 200 ml vode da provri.

Kad vam je kora ispečena i prohlađena stavite je u okrugli kalup za torte, pa preko nje pelite prethodno spremljen sirup.

Fil:
U 1/2 l mleka skuvati C puding, penasto umutiti margarin sa 200 g C šećera u prahu i dodati u ohlađen puding. Mešati još par minuta da krem bude penast, pa razlijte preko kore.

Glazura:
100 g čokolade otopiti sa 4 kašike ulja i prelitje preko kolača.

Dekoracija:
C šlag umutite prema upustu za pripremu i išarajte požzelji.

Ja sam to radila tako što sam šlag sipala u dresing kesu i pravila ružice.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept