0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5 belanca
5 kašika C šećera u prahu
5 kašika brašna
1 C prašak za pecivo
2 kašike C kakaoa
2 dl mleka
3 kašike neskvika
5 žumanca
10 kašika C šećera u prahu
2 C pudinga od vanile
2 kašike brašna
8 dl mleka
250 g margarina
100 g C šećera u prahu
200 g slatke pavlake
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao i polako promešati, ispeći koru.
Pečenu i vruću koru izbockati viljuškom i preliti vrelim mlekom i neskvikom, ostaviti da se hladi.
Skuvati žumanca, šećer, C puding i brašno u mleku. Kad se ohladi dodati umućeni margarin i C šećer u prahu. Sve dobro izmešati.
Umutiti 200 g slatke pavlake (po želji možete i više - 400 g, neće ništa da pokvari).
Ohlađenu koru namazati filom 1 i onda ukrasiti filom 2.
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst šam, dodati brašno, C prašak za pecivo i C kakao i polako promešati, ispeći koru.
Pečenu i vruću koru izbockati viljuškom i preliti vrelim mlekom i neskvikom, ostaviti da se hladi.
Skuvati žumanca, šećer, C puding i brašno u mleku. Kad se ohladi dodati umućeni margarin i C šećer u prahu. Sve dobro izmešati.
Umutiti 200 g slatke pavlake (po želji možete i više - 400 g, neće ništa da pokvari).
Ohlađenu koru namazati filom 1 i onda ukrasiti filom 2.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.