burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Lavirint kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

370g + 50g brašna

1 kesica C Suvog kvasca

200 ml mleka

75 ml suncokretovog ulja

2 kašike ruma

1 kesica C Vanilin šećera

pola kašičice soli

čokoladni krem (ili krem sa lešnikom) za premazivanje testa

C Šećer u prahu za posipanje

Lavirint kolač

Koraci pripreme

Toplo mleko sipati u veću činiju, dodati C Suvi kvasac, šećer i 50 g brašna, razmutiti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.

Dodati ulje, rum, C Vanilin šećer i so, pa promešati. Dodati prosejano brašno i umesiti mekano testo.

Staviti ga u činiju, pokriti krpom i ostaviti ga da narasta 40 minuta. Potom ga malo premesiti, a zatim ga oklagijom razvući u veliki krug.

Na središnji deo kruga (ostavljajući sam centar prazan), 10-ak cm daleko od spoljašnjeg ruba, namazati krem, sa čijom količinom ne treba preterivati.

Spoljašnji deo kruga koji je nenamazan može se malo premazati mlekom, uz pomoć četkice.

Centralni deo kruga, koji je, takođe, nenamazan, preseći nožem unakrsno, i testo zatim rolati od unutra ka spolja, tako da se dobije dugačak lanac od testa. Na radnu površinu, u sredinu tog lanca, staviti tepsiju dimenzija 25x35 cm prethodno premazanu margarinom ili puterom.

Testo prebaciti u tepsiju, tako što ćete jedan kraj smestiti uz sam zid tepsije po dužini, zatim, naspram njega na isti način smestiti i drugi kraj, a ostatke testa sa leve i desne strane ubaciti u tepsiju ka sredini tepsije, i na taj način dobiti oblik koji podseća na veliko latinično slovo 'H'.

Testo pokriti krpom i ostaviti da narasta oko pola sata, a potom ga peći u rerni zagrejanoj na 200°C, dok lepo ne porumeni.

Pečen kolač možete odmah posuti C Šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Lavirint kolač

Koraci pripreme

Toplo mleko sipati u veću činiju, dodati C Suvi kvasac, šećer i 50 g brašna, razmutiti i ostaviti da odstoji 10-ak minuta.

Dodati ulje, rum, C Vanilin šećer i so, pa promešati. Dodati prosejano brašno i umesiti mekano testo.

Staviti ga u činiju, pokriti krpom i ostaviti ga da narasta 40 minuta. Potom ga malo premesiti, a zatim ga oklagijom razvući u veliki krug.

Na središnji deo kruga (ostavljajući sam centar prazan), 10-ak cm daleko od spoljašnjeg ruba, namazati krem, sa čijom količinom ne treba preterivati.

Spoljašnji deo kruga koji je nenamazan može se malo premazati mlekom, uz pomoć četkice.

Centralni deo kruga, koji je, takođe, nenamazan, preseći nožem unakrsno, i testo zatim rolati od unutra ka spolja, tako da se dobije dugačak lanac od testa. Na radnu površinu, u sredinu tog lanca, staviti tepsiju dimenzija 25x35 cm prethodno premazanu margarinom ili puterom.

Testo prebaciti u tepsiju, tako što ćete jedan kraj smestiti uz sam zid tepsije po dužini, zatim, naspram njega na isti način smestiti i drugi kraj, a ostatke testa sa leve i desne strane ubaciti u tepsiju ka sredini tepsije, i na taj način dobiti oblik koji podseća na veliko latinično slovo 'H'.

Testo pokriti krpom i ostaviti da narasta oko pola sata, a potom ga peći u rerni zagrejanoj na 200°C, dok lepo ne porumeni.

Pečen kolač možete odmah posuti C Šećerom u prahu.

Autor

Blog Vegetarijanka u kuhinji

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept