burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kumin kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

3 šoljice (100 ml) brašna

3 šoljice jogurta

3 šoljice C šećera u prahu

1/2 šoljice ulja

4 supene kašike C kakaoa

1 kašičica C soda bikarbone

100 g mlečne čokolade

Glazura:

100 g mlečne čokolade

1 kašika ulja

2 kašike mleka

Kumin kolač

Koraci pripreme

U činiju se sipaju šećer (3 šoljica), jogurt (3 šoljica), brašno (3 šoljice), ulje (pola šoljice), C kakao (4 supene kašike), C soda bikarbona (1 kašičica) i 100 g iseckane čokolade na sitne kockice.

Sve se ovo umuti varjačom u smesu bez grudvica. Muti se isključivo varjačom, ne mikserom.

Kada se dobije smesa koja kad se meša počinje da diše tj. pojavljuju se balončići i smesa počinje da se odvaja, sipa se u pleh srednje veličine u koji se prethodno stavio papir za pečenje.

Rerna se zagreje na 220 C i kolač se peče dok ne porumeni.

Proverava se viljuškom, ako ne ostane ništa na viljušci kada se probode kroz testo, kolač je pečen. Peče se otprilike 20-tak minuta.

Za glazuru u šerpicu staviti 1 kašiku ulja, 2 kašike mleka i 100 g mlečne čokolade istopiti i preliti po još vrelom kolaču.

Kolač tako vreo seći i stavljati najbolje u posudu sa poklopcem ili na tanjir i prekriti folijom da sačuva svežina.

Jesti i topao i hladan. Najbolje čuvati napolju u zatvorenoj činiji, ne u frižideru.

Naši proizvodi

Kumin kolač

Koraci pripreme

U činiju se sipaju šećer (3 šoljica), jogurt (3 šoljica), brašno (3 šoljice), ulje (pola šoljice), C kakao (4 supene kašike), C soda bikarbona (1 kašičica) i 100 g iseckane čokolade na sitne kockice.

Sve se ovo umuti varjačom u smesu bez grudvica. Muti se isključivo varjačom, ne mikserom.

Kada se dobije smesa koja kad se meša počinje da diše tj. pojavljuju se balončići i smesa počinje da se odvaja, sipa se u pleh srednje veličine u koji se prethodno stavio papir za pečenje.

Rerna se zagreje na 220 C i kolač se peče dok ne porumeni.

Proverava se viljuškom, ako ne ostane ništa na viljušci kada se probode kroz testo, kolač je pečen. Peče se otprilike 20-tak minuta.

Za glazuru u šerpicu staviti 1 kašiku ulja, 2 kašike mleka i 100 g mlečne čokolade istopiti i preliti po još vrelom kolaču.

Kolač tako vreo seći i stavljati najbolje u posudu sa poklopcem ili na tanjir i prekriti folijom da sačuva svežina.

Jesti i topao i hladan. Najbolje čuvati napolju u zatvorenoj činiji, ne u frižideru.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept