burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija15

Kremasti kolač sa višnjom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
15

Sastojci

4 jaja

1 prstohvat soli

4 kašike šećera

4 kašike brašna

2 kašike C kakaoa

1 C prašak za pecivo

2 kašike ulja

1 C vanilin šećer

Fil:

500 ml mleka

4 kašike šećera (80 g)

2 kašike brašna

4 kašike C čvrstina

1 C vanilin šećer

100 g margarina

50 g C šećera u prahu

400 g višanja (očistite od koštica i ocedite)

200 ml soka višnje

5 kašika šećera

Kremasti kolač sa višnjom

Koraci pripreme

Umutiti belanca i šećer i C vanilin šećer.

Dodati postepeno žumanca i ostale sastojke. Sipati u kalup i peći 25 min.

Staviti mleko da se kuva i dodati ostale sastojke, mešati dok se ne dobije gusta masa. Staviti da se ohladi.

Koru preliti sa u kuvanim filom od višanja. U prohlađen fil dodati margarin i C šećer u prahu, sve umutiti i preliti.

Odozgo staviti čokoladu ukuvanu sa pavlakom za kuvanje ili otopljenu sa margarinom. Staviti u frizider.

Naši proizvodi

Kremasti kolač sa višnjom

Koraci pripreme

Umutiti belanca i šećer i C vanilin šećer.

Dodati postepeno žumanca i ostale sastojke. Sipati u kalup i peći 25 min.

Staviti mleko da se kuva i dodati ostale sastojke, mešati dok se ne dobije gusta masa. Staviti da se ohladi.

Koru preliti sa u kuvanim filom od višanja. U prohlađen fil dodati margarin i C šećer u prahu, sve umutiti i preliti.

Odozgo staviti čokoladu ukuvanu sa pavlakom za kuvanje ili otopljenu sa margarinom. Staviti u frizider.

Autor

Jovana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept