0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
220 g margarina
250 g brašna
220 g krem sira
125 g C šećera u prahu
220 g šlaga
750 ml hladnog mleka
2 C pudinga od vanile
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U međuvremenu, u posudu sipajte brašno, a zatim dodajte hladan puter, isečen na kockice i izmešajte.
Ovu smesu stavite u pleh (nema potrebe da ga podmazujete uljem), pritiskajte rukama ili čašom, kako biste je poravnjali.
Pecite dok ne dobije zlatno-braon boju, između 18 i 22 minuta. Ostavite da se ohladi.
U posudi umutite krem sir i šećer, pa dodajte šolju šlaga i mutite još malo, a zatim namažite preko ohlađene kore.
Mutite mleko sa pudingom od limuna oko dva minuta, na nižoj brzini miksera.
Polako namažite preko sloja sa krem sirom.
Umutite ostatak šlaga i nanesite preko pudinga od limuna, pa ostavite kolač da se hladi u frižideru.
Zagrejte rernu na 180 stepeni. U međuvremenu, u posudu sipajte brašno, a zatim dodajte hladan puter, isečen na kockice i izmešajte.
Ovu smesu stavite u pleh (nema potrebe da ga podmazujete uljem), pritiskajte rukama ili čašom, kako biste je poravnjali.
Pecite dok ne dobije zlatno-braon boju, između 18 i 22 minuta. Ostavite da se ohladi.
U posudi umutite krem sir i šećer, pa dodajte šolju šlaga i mutite još malo, a zatim namažite preko ohlađene kore.
Mutite mleko sa pudingom od limuna oko dva minuta, na nižoj brzini miksera.
Polako namažite preko sloja sa krem sirom.
Umutite ostatak šlaga i nanesite preko pudinga od limuna, pa ostavite kolač da se hladi u frižideru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.