burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kremasti kolač sa pudingom od limuna

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

220 g margarina

250 g brašna

220 g krem sira

125 g C šećera u prahu

220 g šlaga

750 ml hladnog mleka

2 C pudinga od vanile

Kremasti kolač sa pudingom od limuna

Koraci pripreme

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U međuvremenu, u posudu sipajte brašno, a zatim dodajte hladan puter, isečen na kockice i izmešajte.

Ovu smesu stavite u pleh (nema potrebe da ga podmazujete uljem), pritiskajte rukama ili čašom, kako biste je poravnjali.

Pecite dok ne dobije zlatno-braon boju, između 18 i 22 minuta. Ostavite da se ohladi.

U posudi umutite krem sir i šećer, pa dodajte šolju šlaga i mutite još malo, a zatim namažite preko ohlađene kore.

Mutite mleko sa pudingom od limuna oko dva minuta, na nižoj brzini miksera.

Polako namažite preko sloja sa krem sirom.

Umutite ostatak šlaga i nanesite preko pudinga od limuna, pa ostavite kolač da se hladi u frižideru.

Naši proizvodi

Kremasti kolač sa pudingom od limuna

Koraci pripreme

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U međuvremenu, u posudu sipajte brašno, a zatim dodajte hladan puter, isečen na kockice i izmešajte.

Ovu smesu stavite u pleh (nema potrebe da ga podmazujete uljem), pritiskajte rukama ili čašom, kako biste je poravnjali.

Pecite dok ne dobije zlatno-braon boju, između 18 i 22 minuta. Ostavite da se ohladi.

U posudi umutite krem sir i šećer, pa dodajte šolju šlaga i mutite još malo, a zatim namažite preko ohlađene kore.

Mutite mleko sa pudingom od limuna oko dva minuta, na nižoj brzini miksera.

Polako namažite preko sloja sa krem sirom.

Umutite ostatak šlaga i nanesite preko pudinga od limuna, pa ostavite kolač da se hladi u frižideru.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept