burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Kremasti kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

130 g C pšenični griz

1 C puding sa ukusom vanile

1 l mleka

185 g šećera

1 kašika kore od pomorandže

1 margarin

160 ml sveže isceđenog soka pomorandže

400 g keksa

500 ml slatke pavlake

80 g C šećera u prahu

150 g čokolade za kuvanje

Kremasti kolač

Koraci pripreme

U 300 ml mleka dodati C griz i C puding od vanile i dobro promešati.

U preostalih 700 ml mleka dodati 185 g šećera i staviti na šporetu, kada proključa dodati smesu sa grizom, mešajući neprestano dok krem ne dobije potrebnu gustinu.

Zatim dodati jednu kašiku sitno narendane kore od pomorandže. Skolonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.

Penasto umutiti margarin sobne temperature i postepeno dodavati ohlađen krem sa grizom.

Umutiti 500 ml slatke pavlake uz postepeno dodavanje 80 g C šećera u prahu.

Kada dobro umutimo slatku pavlaku na kraju dodano rendanu čokoladu. Lagano promešati da se sve dobro sjedini.

Potopiti keks u sok na dve sekunde i ređati u pravougaonu tepsiju. Preko keksa nanesemo polovinu krema sa grizom, a zatim polovinu slatke pavlake.

Zatim dodamo još jedan red keksa, pa ostatak krema od griza i na kraju ostatak slatke pavlake.

Staviti u frižideru na nekoliko sati i služiti.

Naši proizvodi

Kremasti kolač

Koraci pripreme

U 300 ml mleka dodati C griz i C puding od vanile i dobro promešati.

U preostalih 700 ml mleka dodati 185 g šećera i staviti na šporetu, kada proključa dodati smesu sa grizom, mešajući neprestano dok krem ne dobije potrebnu gustinu.

Zatim dodati jednu kašiku sitno narendane kore od pomorandže. Skolonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.

Penasto umutiti margarin sobne temperature i postepeno dodavati ohlađen krem sa grizom.

Umutiti 500 ml slatke pavlake uz postepeno dodavanje 80 g C šećera u prahu.

Kada dobro umutimo slatku pavlaku na kraju dodano rendanu čokoladu. Lagano promešati da se sve dobro sjedini.

Potopiti keks u sok na dve sekunde i ređati u pravougaonu tepsiju. Preko keksa nanesemo polovinu krema sa grizom, a zatim polovinu slatke pavlake.

Zatim dodamo još jedan red keksa, pa ostatak krema od griza i na kraju ostatak slatke pavlake.

Staviti u frižideru na nekoliko sati i služiti.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept