0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
25
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
25
130 g C pšenični griz
1 C puding sa ukusom vanile
1 l mleka
185 g šećera
1 kašika kore od pomorandže
1 margarin
160 ml sveže isceđenog soka pomorandže
400 g keksa
500 ml slatke pavlake
80 g C šećera u prahu
150 g čokolade za kuvanje
U 300 ml mleka dodati C griz i C puding od vanile i dobro promešati.
U preostalih 700 ml mleka dodati 185 g šećera i staviti na šporetu, kada proključa dodati smesu sa grizom, mešajući neprestano dok krem ne dobije potrebnu gustinu.
Zatim dodati jednu kašiku sitno narendane kore od pomorandže. Skolonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.
Penasto umutiti margarin sobne temperature i postepeno dodavati ohlađen krem sa grizom.
Umutiti 500 ml slatke pavlake uz postepeno dodavanje 80 g C šećera u prahu.
Kada dobro umutimo slatku pavlaku na kraju dodano rendanu čokoladu. Lagano promešati da se sve dobro sjedini.
Potopiti keks u sok na dve sekunde i ređati u pravougaonu tepsiju. Preko keksa nanesemo polovinu krema sa grizom, a zatim polovinu slatke pavlake.
Zatim dodamo još jedan red keksa, pa ostatak krema od griza i na kraju ostatak slatke pavlake.
Staviti u frižideru na nekoliko sati i služiti.
U 300 ml mleka dodati C griz i C puding od vanile i dobro promešati.
U preostalih 700 ml mleka dodati 185 g šećera i staviti na šporetu, kada proključa dodati smesu sa grizom, mešajući neprestano dok krem ne dobije potrebnu gustinu.
Zatim dodati jednu kašiku sitno narendane kore od pomorandže. Skolonimo sa šporeta i ostavimo da se ohladi.
Penasto umutiti margarin sobne temperature i postepeno dodavati ohlađen krem sa grizom.
Umutiti 500 ml slatke pavlake uz postepeno dodavanje 80 g C šećera u prahu.
Kada dobro umutimo slatku pavlaku na kraju dodano rendanu čokoladu. Lagano promešati da se sve dobro sjedini.
Potopiti keks u sok na dve sekunde i ređati u pravougaonu tepsiju. Preko keksa nanesemo polovinu krema sa grizom, a zatim polovinu slatke pavlake.
Zatim dodamo još jedan red keksa, pa ostatak krema od griza i na kraju ostatak slatke pavlake.
Staviti u frižideru na nekoliko sati i služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.