burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija> 10

Kremasti kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
> 10

Sastojci

1 l mleka

C šećer u prahu

C vanilin šećer

1,5 margarin

600 g petit keksa

1 C krem šlag

2 C pudinga od vanile

mleko ,voda ili sok za natapanje keksa

1 C puding od čokolade

Kremasti kolač

Koraci pripreme

Skuvati 2 C pudinga od vanile sa šećerom u 600 ml mleka, a u drugu posudu skuvati u 400 ml mleka 1 C puding od čokolade.

Potom umešati u puding od vanile 1 margarin isečen na kocke i mešati dok se ne rastopi. To isto uraditi sa 1/2 margarina i C pudingom od čokolade.

Dobro homogenizovano ostaviti da se hladi.

Umiksirati C krem šlag sa C vanilin šećerom i C šećerom u prahu dok se ne dobije gust krem.

U kalup pokriven folijom ili celofanom redati natopljeni keks u mleko, vodu ili sok i sve tako dok se ne pokrije kalup.

Potom pola mase pudinga od vanile staviti na keks i ponovo pokriti natopljenim keksom.

Zatim sledi sloj pudinga od čokolade, opet keks i na kraju puding od vanile i keks.

Ostaviti u frižideru na 3-4h da se stegne. Potom prevrnuti na tacnu kolač i dekorisati ohlađenim C krem šlagom po želji.

Naši proizvodi

Kremasti kolač

Koraci pripreme

Skuvati 2 C pudinga od vanile sa šećerom u 600 ml mleka, a u drugu posudu skuvati u 400 ml mleka 1 C puding od čokolade.

Potom umešati u puding od vanile 1 margarin isečen na kocke i mešati dok se ne rastopi. To isto uraditi sa 1/2 margarina i C pudingom od čokolade.

Dobro homogenizovano ostaviti da se hladi.

Umiksirati C krem šlag sa C vanilin šećerom i C šećerom u prahu dok se ne dobije gust krem.

U kalup pokriven folijom ili celofanom redati natopljeni keks u mleko, vodu ili sok i sve tako dok se ne pokrije kalup.

Potom pola mase pudinga od vanile staviti na keks i ponovo pokriti natopljenim keksom.

Zatim sledi sloj pudinga od čokolade, opet keks i na kraju puding od vanile i keks.

Ostaviti u frižideru na 3-4h da se stegne. Potom prevrnuti na tacnu kolač i dekorisati ohlađenim C krem šlagom po želji.

Autor

Maša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept