burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kremasti griz kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

6 jaja

50 ml ulja

9 kašika šećera

8 kašika brašna

1 kašika C kakaoa

1 prstohvat soli

1/2 C praška za pecivo

Za fil:

600 ml mleka

5 kašike C griza

75 g C šećera u prahu

75 g šećera

1 C vanilin šećer

200 g margarina

Za ukrašavanje:

3 štangle čokolade

Kremasti griz kolač

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti žumanca od belanca, pa penasto umutiti žumanca sa 4,5 kašike šećera. Zatim dodati ulje, so, C kakao i C prašak za pecivo i sve promešati.

Posebno ulupati belanca u čvrst šam postepeno dodavajući preostali šećer.

U umućena žumanca polako dodati šam od belanaca i promešati varjačom. Na kraju postepeno dodati brašno lagano mešajući.

Sipati smesu u pleh obložen pek-papirom i peći na 180°C 15-20 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, a zatim je preseći uzdužno da se dobiju 2 kore.

Fil:
Mleko ostaviti da provri sa šećerom i postepeno dodavati C griz neprekidno mešajući, sve dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti margarin sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, pa ga kašiku po kašiku dodavati u ohlađen griz.

Na prvu koru namazati polovinu fila i prekriti drugom korom.

Preostalim filom premazati gornju koru, a zatim ukrasiti otopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Kremasti griz kolač

Koraci pripreme

Kora:
Odvojiti žumanca od belanca, pa penasto umutiti žumanca sa 4,5 kašike šećera. Zatim dodati ulje, so, C kakao i C prašak za pecivo i sve promešati.

Posebno ulupati belanca u čvrst šam postepeno dodavajući preostali šećer.

U umućena žumanca polako dodati šam od belanaca i promešati varjačom. Na kraju postepeno dodati brašno lagano mešajući.

Sipati smesu u pleh obložen pek-papirom i peći na 180°C 15-20 minuta.

Gotovu koru izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi, a zatim je preseći uzdužno da se dobiju 2 kore.

Fil:
Mleko ostaviti da provri sa šećerom i postepeno dodavati C griz neprekidno mešajući, sve dok se ne zgusne. Skloniti sa ringle i ostaviti da se ohladi.

Penasto umutiti margarin sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, pa ga kašiku po kašiku dodavati u ohlađen griz.

Na prvu koru namazati polovinu fila i prekriti drugom korom.

Preostalim filom premazati gornju koru, a zatim ukrasiti otopljenom čokoladom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept