0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30-40 štanglica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30-40 štanglica
2 C pudinga od vanile
800 ml + 200 ml mleka
4-6 kašika kristal šećera
5 jaja
250 g šećera
1 C vanilin šećer
100 ml mleka
100 ml ulja
250 g brašna
2 kašike C kakaoa
1 C prašak za pecivo
1 čaša kisele pavlake
6 kašika C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
U 800 ml mleka skuvati 2 C pudinga po upustvu sa kesice. Ostaviti puding dobro da se ohladi.
Umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, zatim dodati mleko i ulje.
U odgovarajuću posudu izmešati brašno, C kakao i C prašak za pecivo pa sve lepo sjediniti.
Pek papirom obložiti pleh pa smesu izliti u pleh.
Nakon toga supenom kašikom stavljati puding povrh smese.
Peći na 180°C 30-40 minuta.
Umutiti pavlaku, C šećer u prahu i C vanilin šećer.
Kada je kolač skoro gotov izvadititi iz rerne, premazati ovom smesom, pa vratiti ponovo da se zapeče na kratko.
Ohlađen kolač seći na štanglice ili kockice.
U 800 ml mleka skuvati 2 C pudinga po upustvu sa kesice. Ostaviti puding dobro da se ohladi.
Umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, zatim dodati mleko i ulje.
U odgovarajuću posudu izmešati brašno, C kakao i C prašak za pecivo pa sve lepo sjediniti.
Pek papirom obložiti pleh pa smesu izliti u pleh.
Nakon toga supenom kašikom stavljati puding povrh smese.
Peći na 180°C 30-40 minuta.
Umutiti pavlaku, C šećer u prahu i C vanilin šećer.
Kada je kolač skoro gotov izvadititi iz rerne, premazati ovom smesom, pa vratiti ponovo da se zapeče na kratko.
Ohlađen kolač seći na štanglice ili kockice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.