burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Kolačići sa kremom od kafe

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

Testo:

250 g C šećera u prahu

250 g brašna

250 g maslaca

250 g mlevenih lešnika ili oraha

2 kesice C vanilin šećera

1/3 kašičice soli

Krem:

4 dl mleka

4 kašike C čvrstina

160 g smeđeg šećera

1 kafena kašičica nes kafe

1 kašičica ruma

100-200 g čokoladnog krema po izboru

Kolačići sa kremom od kafe

Koraci pripreme

Pomešati šećer u prahu, maslac iseckan na kockice, brašno, mlevene lešnike, so i vanilin šećer i mesiti 10-15 minuta dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ako se smesa dosta razmekša možete je ostaviti pola sata u frižideru.

Od umešene smese formirati kuglice veličine manjeg oraha i ređati na pek papir u plehu, sa razmakom jer će se pri pečenju spljoštiti i dostići veličinu otprilike jafa keksa.

Peći na 180 C 15-ak minuta. Ostaju svetle boje, ostaviti ih u plehu da se ohlade, pa ih tek onda vaditi jer su vrući prhki, pa se pri vađenju mogu raspasti.

Po dva keksića spajati pripremljenim kremom: 1 dl mleka pomešati sa čvrstinom u glatku smesu. Ostatak mleka (3 dl) sa šećerom, nes kafom i rumom staviti da provri. Kada provri, malo vrućeg mleka sipati u razmućen čvrstin, izmešati, vratiti u ostatak mleka pa na nižoj temperaturi, uz mešanje, skuvati krem.

Krem ohladiti pa dodati u njega čokoladni krem i umutiti mikserom.

Naši proizvodi

Kolačići sa kremom od kafe

Koraci pripreme

Pomešati šećer u prahu, maslac iseckan na kockice, brašno, mlevene lešnike, so i vanilin šećer i mesiti 10-15 minuta dok ne dobijete ujednačenu smesu. Ako se smesa dosta razmekša možete je ostaviti pola sata u frižideru.

Od umešene smese formirati kuglice veličine manjeg oraha i ređati na pek papir u plehu, sa razmakom jer će se pri pečenju spljoštiti i dostići veličinu otprilike jafa keksa.

Peći na 180 C 15-ak minuta. Ostaju svetle boje, ostaviti ih u plehu da se ohlade, pa ih tek onda vaditi jer su vrući prhki, pa se pri vađenju mogu raspasti.

Po dva keksića spajati pripremljenim kremom: 1 dl mleka pomešati sa čvrstinom u glatku smesu. Ostatak mleka (3 dl) sa šećerom, nes kafom i rumom staviti da provri. Kada provri, malo vrućeg mleka sipati u razmućen čvrstin, izmešati, vratiti u ostatak mleka pa na nižoj temperaturi, uz mešanje, skuvati krem.

Krem ohladiti pa dodati u njega čokoladni krem i umutiti mikserom.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept