burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija24

Kolač Uskršnja jaja

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
24

Sastojci

Kasato smesa za kolač:

200 g margarina

150 g C šećera u prahu

400 g mlevenog keksa

1 pomorandža

150 g mlevenih oraha

75 g suvog grožđa

150 g čokolade

aroma ruma

2 kesice C vanilin šećera

po želji čokoladne bombone, žele bombone ili lešnici

(stavljaju se u sredinu kolača)

Puter krem:

50 g margarina

50 g C šećera u prahu

Dekoracija:

800 g jestive fondan mase, bela

(može i u boji po izboru ili u dve-tri boje)

2 pakovanja šarenih mrvica

crvena prehrambena boja

(po izboru druge boje ako koristite beli fondan)

Kolač Uskršnja jaja

Koraci pripreme

Priprema kasato smese:
Suvo grožđe sitno iseckati i natopiti aromom ruma po želji. Umutiti margarin sa C prah šećerom i C vanilin šećerom.

U vanglicu sipati mleveni keks, pa dodati margarin, sok od pomorandže, mlevene orahe, suvo grožđe i otopljenu čokoladu. Dobro zamesiti da se masa ujednači.

Oblikovanje:
Rukama i pomoću dve kašike oblikovati smesu kao jaje. Od ove količine smese formirala sam 24 kolača jajeta.

Kada oblikujete jaja od kasato smese možete u sredinu da stavite čokoladnu ili žele bombonu ili lešnik.

Sušenje:
Oblikovana jaja poređati na poslužavnik na pek papir i ostaviti 24h da se osuše i stegnu. Dekoracija - sledećeg dana.

Napraviti puter smesu od 50 g margarina i 50 g C šećera u prahu. Dobro umutiti.

Ako koristite beli fondan onda podelite fondan na onoliko boja kojima želite da obojite kolače i svaki obojite fondan dodavanjem boje i mešenjem dok ne dobijete željenu nijansu boje.

Parče fondana istanjiti oklagijom. Fondan posuti šarenim mrvicama i blago ih utisnuti oklagijom ili posuti boje i napraviti nepravilne šare po fondanu.

Oblaganje kolača jajeta:
Jaje premazati puter smesom u tankom sloju da bi se za njega prilepio fondan. Pažljivo ga obložiti fondanom, a višak fondana odseći makazama.

Zagladiti fondan na spojevima da jaje ne bude džombasto.

Naši proizvodi

Kolač Uskršnja jaja

Koraci pripreme

Priprema kasato smese:
Suvo grožđe sitno iseckati i natopiti aromom ruma po želji. Umutiti margarin sa C prah šećerom i C vanilin šećerom.

U vanglicu sipati mleveni keks, pa dodati margarin, sok od pomorandže, mlevene orahe, suvo grožđe i otopljenu čokoladu. Dobro zamesiti da se masa ujednači.

Oblikovanje:
Rukama i pomoću dve kašike oblikovati smesu kao jaje. Od ove količine smese formirala sam 24 kolača jajeta.

Kada oblikujete jaja od kasato smese možete u sredinu da stavite čokoladnu ili žele bombonu ili lešnik.

Sušenje:
Oblikovana jaja poređati na poslužavnik na pek papir i ostaviti 24h da se osuše i stegnu. Dekoracija - sledećeg dana.

Napraviti puter smesu od 50 g margarina i 50 g C šećera u prahu. Dobro umutiti.

Ako koristite beli fondan onda podelite fondan na onoliko boja kojima želite da obojite kolače i svaki obojite fondan dodavanjem boje i mešenjem dok ne dobijete željenu nijansu boje.

Parče fondana istanjiti oklagijom. Fondan posuti šarenim mrvicama i blago ih utisnuti oklagijom ili posuti boje i napraviti nepravilne šare po fondanu.

Oblaganje kolača jajeta:
Jaje premazati puter smesom u tankom sloju da bi se za njega prilepio fondan. Pažljivo ga obložiti fondanom, a višak fondana odseći makazama.

Zagladiti fondan na spojevima da jaje ne bude džombasto.

Autor

Slađana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept