burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Kolač sa voćem

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

5 jaja

5 kašika šećera

5 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

250 g šećera

250 ml vode

1/2 l mleka

5 kašika brašna

1 kesica C vanilin šećera

250 g margarina

1/2 l vode

2 C pudinga od malina

200 g čokolade

2 kašike ulja

2 kašike mleka

2 kašike C šećera u prahu

1 kašičica rendane kore limuna

4 kašike šećera

100 g šećera

300-500 g malina ili nekog drugog voća

Kolač sa voćem

Koraci pripreme

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 kašičicu rendane kore limuna i C prašak za pecivo.

Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 g šećera, 250 ml vode i 1 C vanilin šećerom. Preliti toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.

Voćni fil:
U 1/2 l mleka ili vode skuvati 2 C pudinga od maline, sa 4 kašike šećera. Dodati 300-500 g malina i ako vam se učini retko dodati 2-3 kašike C čvrstin.

Malo prohlađen fil sipati takođe na prohlađenu koru.

Beli fil:
Od 1/2 l mleka, 5 kašika brašna,100 g šećera i 1 C vanilin šećera skuvati beli krem. Kada se ohladi dodati mu umućen puter 250 g, sa 2 kašike C šećera u prahu.

Beli fil sipati preko voćnog fila. Preko belog fila sipati rastopljeneo 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka.

Naši proizvodi

Kolač sa voćem

Koraci pripreme

Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 kašičicu rendane kore limuna i C prašak za pecivo.

Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 g šećera, 250 ml vode i 1 C vanilin šećerom. Preliti toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.

Voćni fil:
U 1/2 l mleka ili vode skuvati 2 C pudinga od maline, sa 4 kašike šećera. Dodati 300-500 g malina i ako vam se učini retko dodati 2-3 kašike C čvrstin.

Malo prohlađen fil sipati takođe na prohlađenu koru.

Beli fil:
Od 1/2 l mleka, 5 kašika brašna,100 g šećera i 1 C vanilin šećera skuvati beli krem. Kada se ohladi dodati mu umućen puter 250 g, sa 2 kašike C šećera u prahu.

Beli fil sipati preko voćnog fila. Preko belog fila sipati rastopljeneo 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka.

Autor

Jasmina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept