0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
250 g šećera
250 ml vode
1/2 l mleka
5 kašika brašna
1 kesica C vanilin šećera
250 g margarina
1/2 l vode
2 C pudinga od malina
200 g čokolade
2 kašike ulja
2 kašike mleka
2 kašike C šećera u prahu
1 kašičica rendane kore limuna
4 kašike šećera
100 g šećera
300-500 g malina ili nekog drugog voća
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 kašičicu rendane kore limuna i C prašak za pecivo.
Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 g šećera, 250 ml vode i 1 C vanilin šećerom. Preliti toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.
Voćni fil:
U 1/2 l mleka ili vode skuvati 2 C pudinga od maline, sa 4 kašike šećera. Dodati 300-500 g malina i ako vam se učini retko dodati 2-3 kašike C čvrstin.
Malo prohlađen fil sipati takođe na prohlađenu koru.
Beli fil:
Od 1/2 l mleka, 5 kašika brašna,100 g šećera i 1 C vanilin šećera skuvati beli krem. Kada se ohladi dodati mu umućen puter 250 g, sa 2 kašike C šećera u prahu.
Beli fil sipati preko voćnog fila. Preko belog fila sipati rastopljeneo 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka.
Umutiti 5 belanaca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanaca, 5 kašika brašna, 2 kašike C kakaoa, 1 kašičicu rendane kore limuna i C prašak za pecivo.
Podmazati pleh i peći koru. Pečenu koru preliti sa skuvanim sirupom od 250 g šećera, 250 ml vode i 1 C vanilin šećerom. Preliti toplo na toplo i ostaviti da se ohladi u plehu.
Voćni fil:
U 1/2 l mleka ili vode skuvati 2 C pudinga od maline, sa 4 kašike šećera. Dodati 300-500 g malina i ako vam se učini retko dodati 2-3 kašike C čvrstin.
Malo prohlađen fil sipati takođe na prohlađenu koru.
Beli fil:
Od 1/2 l mleka, 5 kašika brašna,100 g šećera i 1 C vanilin šećera skuvati beli krem. Kada se ohladi dodati mu umućen puter 250 g, sa 2 kašike C šećera u prahu.
Beli fil sipati preko voćnog fila. Preko belog fila sipati rastopljeneo 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i 2 kašike mleka.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.