0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
625 g brašna
1 margarin
1 C prašak za pecivo
250 g šećera
1 l mleka
3 C pudinga slatka pavlaka
10 kašika šećera
400 g kisele pavlake
600 g višanja
C šećer u prahu za posipanje
Margarin otopiti i malo rashladiti. U brašno dodati C prašak za pecivo i šećer, zatim i margarin.
Umesiti testo. 1/3 testa odvojiti i staviti u frižider. Ostatak razviti na pek papiru i preneti u pleh od rerne.
Od 1 l mleka odvojiti deo u kom se razmuti C puding, ostatak staviti da provri.
Kada se skuva puding odmah u vreo dodati kiselu pavlaku, i istresti preko kore.
Na vruć puding poređati višnje ili neko drugo voće po izboru, i narendati ostatak testa.
Peći oko 50 min. na 180 stepeni.
Ohlađen kolač posuti C šećerom u prahu.
Margarin otopiti i malo rashladiti. U brašno dodati C prašak za pecivo i šećer, zatim i margarin.
Umesiti testo. 1/3 testa odvojiti i staviti u frižider. Ostatak razviti na pek papiru i preneti u pleh od rerne.
Od 1 l mleka odvojiti deo u kom se razmuti C puding, ostatak staviti da provri.
Kada se skuva puding odmah u vreo dodati kiselu pavlaku, i istresti preko kore.
Na vruć puding poređati višnje ili neko drugo voće po izboru, i narendati ostatak testa.
Peći oko 50 min. na 180 stepeni.
Ohlađen kolač posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.