0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
500 g očišćenih višanja
100 g kristal šećera
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C puding od jagode (maline)
2 dl vode
200 g margarina
150 g kristal šećera
150 g kisele pavlake
2 jaja
1/2 kesice C praška za pecivo
po potrebi belo brašno
C šećer u prahu
Kuvati višnje i šećer par minuta od momenta ključanja. Dodati C puding razmućen u čaši vode i C vanilin šećer.Sve zajedno kuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za to vreme zamesiti testo od navedenih sastojaka.
Podeliti ga na 2 dela.
Prvi deo razviti na veličinu pleha u kojem ćete peći.
Preko njega staviti fil, a zatim drugi deo testa. Peći na 180 C.
Seći na kocke ili štanglice i obilno posuti C šećerom u prahu.
Kuvati višnje i šećer par minuta od momenta ključanja. Dodati C puding razmućen u čaši vode i C vanilin šećer.Sve zajedno kuvati dok se ne zgusne.
Ostaviti fil da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za to vreme zamesiti testo od navedenih sastojaka.
Podeliti ga na 2 dela.
Prvi deo razviti na veličinu pleha u kojem ćete peći.
Preko njega staviti fil, a zatim drugi deo testa. Peći na 180 C.
Seći na kocke ili štanglice i obilno posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.