0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
4 jaja
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
200 ml mleka
300-400 g očišnjenih višanja
2 čaše šećera
3 čaše brašna
1/2 čaše ulja
C šećer u prahu
Najpre umutiti jaja i šećer, zatim polako dodati ostale sastojke.
Dok pripremate smesu, uključite rernu da se zagreje na 220 stepeni, zatim kada je smesa gotova u podmazanu tepsiju sipati smesu i posipati je prethodno očišćenim višnjama.
Kada ubacite tepsiju smanjite temperaturu na 180 C i peći dok smesa ne porumeni.
Da biste bili sigurni da je kolač dobro prečen, nožem probodite kolač, ukoliko je nož čist prilikom vađenja onda je kolač pečen, ukoliko nije onda peći još dok nožić ne bude čist.
Kada je kolač gotov, posipati ga C šećerom u prahu.
Najpre umutiti jaja i šećer, zatim polako dodati ostale sastojke.
Dok pripremate smesu, uključite rernu da se zagreje na 220 stepeni, zatim kada je smesa gotova u podmazanu tepsiju sipati smesu i posipati je prethodno očišćenim višnjama.
Kada ubacite tepsiju smanjite temperaturu na 180 C i peći dok smesa ne porumeni.
Da biste bili sigurni da je kolač dobro prečen, nožem probodite kolač, ukoliko je nož čist prilikom vađenja onda je kolač pečen, ukoliko nije onda peći još dok nožić ne bude čist.
Kada je kolač gotov, posipati ga C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.