burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Kolač sa višanjama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Testo:

5 komada jaja

150 g šećera

1 dl ulja

1 C prašak za pecivo

1 C vanilin šećer

250 g brašna T-400

Fil:

300 g očišćenih višanja

1 C vanilin šećer

Za posipanje:

C šećer u prahu

Kolač sa višanjama

Koraci pripreme

Priprema testa:
U posudi za mućenje umutiti mikserom belanke i lagano dodavati šećer i 1 C vanilin šećer.

Zatim dodati žumanca, ulje i dobro umutiti, da bude penasto. Na kraju dodajte mleko i isključite mikser.

Posebno pomeše brašno i C prašak za pecivo, dodajte umućenoj smesi i lagano umešajte sve u homogenu masu.

Fil:
Očistite i blago ocedite višnje. U višnje dodajte 1 C vanilin šećer.

Pečenje:
Podmazati pleh i izlijte polovinu pripremljenog testa. Stavite u rernu i pustite da se malo zapeče gornja korica.

Kada se uhvati korica izvucite testo iz rerne. Ravnomerno rasporediti višnje po testu i sipajte preostalu smesu za testo.

Kolač pecite na 180°C oko 40 minuta. Kada je kolač pečen izvadite iz rerne, ostavite ga da se ohladi pa pospite C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Kolač sa višanjama

Koraci pripreme

Priprema testa:
U posudi za mućenje umutiti mikserom belanke i lagano dodavati šećer i 1 C vanilin šećer.

Zatim dodati žumanca, ulje i dobro umutiti, da bude penasto. Na kraju dodajte mleko i isključite mikser.

Posebno pomeše brašno i C prašak za pecivo, dodajte umućenoj smesi i lagano umešajte sve u homogenu masu.

Fil:
Očistite i blago ocedite višnje. U višnje dodajte 1 C vanilin šećer.

Pečenje:
Podmazati pleh i izlijte polovinu pripremljenog testa. Stavite u rernu i pustite da se malo zapeče gornja korica.

Kada se uhvati korica izvucite testo iz rerne. Ravnomerno rasporediti višnje po testu i sipajte preostalu smesu za testo.

Kolač pecite na 180°C oko 40 minuta. Kada je kolač pečen izvadite iz rerne, ostavite ga da se ohladi pa pospite C šećerom u prahu.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept