0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
3 jaja
2 manje šoljice brašna
2 šoljice C griza
1 šoljica ulja
150 g šećera
korica limuna
malo cimeta
1/2 kg šljiva
1 C vanilin šećer
C prah šećer po želji
C prašak za pecivo
U šerpicu istopiti tri kašike šećera da se lepo karamelizuje, pa sipati na dno pleha koji ste obložili pek papirom.
Odozgo poređati šljive i sipati malo cimeta.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, brašno, C griz, C prašak za pecivo i limunovu koricu.
Dobro izjednačiti, pa sipati preko šljiva.
Protresti pleh, pa peći na 200 stepeni Celzijusa oko 40 minuta.
Po želi posipati C prah šećerom.
U šerpicu istopiti tri kašike šećera da se lepo karamelizuje, pa sipati na dno pleha koji ste obložili pek papirom.
Odozgo poređati šljive i sipati malo cimeta.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, brašno, C griz, C prašak za pecivo i limunovu koricu.
Dobro izjednačiti, pa sipati preko šljiva.
Protresti pleh, pa peći na 200 stepeni Celzijusa oko 40 minuta.
Po želi posipati C prah šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.