0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
300 g mlevenog keksa
125 g maslaca-margarina
100 ml mleka
250 g šlaga
250 ml mleka
1 čaša (450g) ella sira sa 0% mm
200 g šećera u prahu
250 g malina
200 ml vode
3 kašike šećera
1 kašika čvrstina
Umutiti maslac-margarin, dodati mleveni keks i mleko, izmešati.
Staviti u pleh (35x25cm) i peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180C.
U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa prah šećerom. Te dve mase izmešati. Staviti preko ohlađene kore.
U šerpicu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.
Gustin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.
Prohlađen preliv preliti preko fila. Staviti u frižider da se ohladi i stegne.
Umutiti maslac-margarin, dodati mleveni keks i mleko, izmešati.
Staviti u pleh (35x25cm) i peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 180C.
U jednoj činiji mikserom mutiti šlag sa mlekom, a u drugoj kašikom sir sa prah šećerom. Te dve mase izmešati. Staviti preko ohlađene kore.
U šerpicu staviti maline, usuti vodu, dodati šećer, promešati i kuvati oko 5 minuta na umerenoj temperaturi.
Gustin razmutiti sa malo vode i usuti u maline. Mešati da se zgusne.
Prohlađen preliv preliti preko fila. Staviti u frižider da se ohladi i stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.