0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
6
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6
180 g brašna
25 g C kakaoa
200 g šećera
1 kašičica C soda bikarbone
1/4 kašičice soli
80 ml ulja
1/2 kašičice vanilin ekstrakta
240 ml proključale vode
1 kašika belog sirća
80 ml vrele vode
1 kašika C kakaoa
2 kašike šećera
1 kašičica vanilin ekstrakt
45 g C šećera u prahu
2 kašike C kakaoa
240 g kikiriki putera
Korica;
Umešati sve suve sastojke zatim dodati ulje i proključalu vodu.
Sipati smesu u pleh četvrtastog oblika od 20cm. Peći na 180°C oko 20 min.
Koricu preliti napravljenim prelivom i to tako što u vrelu vodu umešamo sve sastojke i nalijemo koricu.
Nadev ili fil pripremamo tako sto umešamo sve suve sastojke i u njih ubacimo puter od kikirikija.
Koricu nafilovati i poslužiti.
Korica;
Umešati sve suve sastojke zatim dodati ulje i proključalu vodu.
Sipati smesu u pleh četvrtastog oblika od 20cm. Peći na 180°C oko 20 min.
Koricu preliti napravljenim prelivom i to tako što u vrelu vodu umešamo sve sastojke i nalijemo koricu.
Nadev ili fil pripremamo tako sto umešamo sve suve sastojke i u njih ubacimo puter od kikirikija.
Koricu nafilovati i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.