0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
15
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
15
5 jaja
9 kašika šećera + 350 g sećera
10 kašika brašna
2 kašike C kakaoa
1 kesica C praška za pecivo
250 g vode
1 l mleka
2 kesice C vanilinog šećera
250 g margarina
2 kašike C šećera u prahu
2 kesice C pudinga od malina
300 g malina
200 g čokolade
2 kašike ulja
Umutiti 5 belanca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanca, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 1 kesicu praška za pecivo. Sipati u podmazan pleh i peći koru.
Od 250 g šećera, 250 g vode i 1 C kesice vanilinog šećera skuvati sirup i preliti preko pečene kore, toplo na toplo, pa ostaviti da se hladi.
U pola litre mleka skuvati 2 pudinga od malina, sa 4 kašika šečera, dodati 300 g malina i kada se ohladi sipati preko kore.
Od pola litre mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera i 1 vanilinog šećera skuvati fil.
Kada se ohladi dodati umućen margarin sa šećerom u prahu i sipati preko prvog fila.
Na kraju otopiti 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i sipati preko kolača.
Umutiti 5 belanca sa 5 kašika šećera, dodati 5 žumanca, 5 kašika brašna, 2 kašike kakaa i 1 kesicu praška za pecivo. Sipati u podmazan pleh i peći koru.
Od 250 g šećera, 250 g vode i 1 C kesice vanilinog šećera skuvati sirup i preliti preko pečene kore, toplo na toplo, pa ostaviti da se hladi.
U pola litre mleka skuvati 2 pudinga od malina, sa 4 kašika šečera, dodati 300 g malina i kada se ohladi sipati preko kore.
Od pola litre mleka, 5 kašika brašna, 100 g šećera i 1 vanilinog šećera skuvati fil.
Kada se ohladi dodati umućen margarin sa šećerom u prahu i sipati preko prvog fila.
Na kraju otopiti 200 g čokolade sa 2 kašike ulja i sipati preko kolača.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.