0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
za 10 osoba
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
za 10 osoba
1 l mleka
7 kašika šećera
2 C vanilin šećera
7 kašika C griza
200 g C kokosa
2 jaja
200 g brašna
2 kašike C kakao praha
1 C prašak za pecivo
200 ml mleka
100 ml ulja
100 g šećera
1 C vanilin šećer
C šećer u prahu
Fil:
Staviti litar mleka da se skuva i dodati 7 kašika šećera, 2 C vanilin šećera i 7 kašika C griza, zatim sve zajedno prokuvati uz mešanje.
Kada je gotovo skinuti sa šporeta i umešati 200 g C kokosa. Fil ostaviti sa strane, a zatim umutiti smesu za biskvit.
Tu nam je potrebno dva jaja dobro umutiti, dodati 100 g šećera i 1 C vanilin šećer. Sve zajedno umutiti, a zatim dodati 200 ml mleka i dodati 100 ml ulja.
Na kraju dodati 200 g brašna pomešanog sa 1 C praškom za pecivo i 2 kašike C kakao praha.
Onda smesu za biskvit podeliti na dva dela u dve činijce.
Smesu iz jedne činijce sipati u tepsiju obloženu pek papirom, zatim staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 5 minuta da se uhvati korica.
Izvaditi iz rerne i staviti fil sa kokosom i grizom.
Preko toga stavljamo drugi deo biskvita iz činijce i pečemo sve zajedno još 25 minuta zavisi od rerne.
Odozgo posuti C šećerom u prahu.
Fil:
Staviti litar mleka da se skuva i dodati 7 kašika šećera, 2 C vanilin šećera i 7 kašika C griza, zatim sve zajedno prokuvati uz mešanje.
Kada je gotovo skinuti sa šporeta i umešati 200 g C kokosa. Fil ostaviti sa strane, a zatim umutiti smesu za biskvit.
Tu nam je potrebno dva jaja dobro umutiti, dodati 100 g šećera i 1 C vanilin šećer. Sve zajedno umutiti, a zatim dodati 200 ml mleka i dodati 100 ml ulja.
Na kraju dodati 200 g brašna pomešanog sa 1 C praškom za pecivo i 2 kašike C kakao praha.
Onda smesu za biskvit podeliti na dva dela u dve činijce.
Smesu iz jedne činijce sipati u tepsiju obloženu pek papirom, zatim staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 5 minuta da se uhvati korica.
Izvaditi iz rerne i staviti fil sa kokosom i grizom.
Preko toga stavljamo drugi deo biskvita iz činijce i pečemo sve zajedno još 25 minuta zavisi od rerne.
Odozgo posuti C šećerom u prahu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.