burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaza 10 osoba

Kolač sa kokosom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
za 10 osoba

Sastojci

Fil:

1 l mleka

7 kašika šećera

2 C vanilin šećera

7 kašika C griza

200 g C kokosa

Biskvit:

2 jaja

200 g brašna

2 kašike C kakao praha

1 C prašak za pecivo

200 ml mleka

100 ml ulja

100 g šećera

1 C vanilin šećer

C šećer u prahu

Kolač sa kokosom

Koraci pripreme

Fil:
Staviti litar mleka da se skuva i dodati 7 kašika šećera, 2 C vanilin šećera i 7 kašika C griza, zatim sve zajedno prokuvati uz mešanje.

Kada je gotovo skinuti sa šporeta i umešati 200 g C kokosa. Fil ostaviti sa strane, a zatim umutiti smesu za biskvit.

Tu nam je potrebno dva jaja dobro umutiti, dodati 100 g šećera i 1 C vanilin šećer. Sve zajedno umutiti, a zatim dodati 200 ml mleka i dodati 100 ml ulja.

Na kraju dodati 200 g brašna pomešanog sa 1 C praškom za pecivo i 2 kašike C kakao praha.

Onda smesu za biskvit podeliti na dva dela u dve činijce.

Smesu iz jedne činijce sipati u tepsiju obloženu pek papirom, zatim staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 5 minuta da se uhvati korica.

Izvaditi iz rerne i staviti fil sa kokosom i grizom.

Preko toga stavljamo drugi deo biskvita iz činijce i pečemo sve zajedno još 25 minuta zavisi od rerne.

Odozgo posuti C šećerom u prahu.

Naši proizvodi

Kolač sa kokosom

Koraci pripreme

Fil:
Staviti litar mleka da se skuva i dodati 7 kašika šećera, 2 C vanilin šećera i 7 kašika C griza, zatim sve zajedno prokuvati uz mešanje.

Kada je gotovo skinuti sa šporeta i umešati 200 g C kokosa. Fil ostaviti sa strane, a zatim umutiti smesu za biskvit.

Tu nam je potrebno dva jaja dobro umutiti, dodati 100 g šećera i 1 C vanilin šećer. Sve zajedno umutiti, a zatim dodati 200 ml mleka i dodati 100 ml ulja.

Na kraju dodati 200 g brašna pomešanog sa 1 C praškom za pecivo i 2 kašike C kakao praha.

Onda smesu za biskvit podeliti na dva dela u dve činijce.

Smesu iz jedne činijce sipati u tepsiju obloženu pek papirom, zatim staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni na 5 minuta da se uhvati korica.

Izvaditi iz rerne i staviti fil sa kokosom i grizom.

Preko toga stavljamo drugi deo biskvita iz činijce i pečemo sve zajedno još 25 minuta zavisi od rerne.

Odozgo posuti C šećerom u prahu.

Autor

Dobrila

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept