0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
10
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10
300-500 g jagoda
5 jaja
6 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike C griza
2 C pudinga od vanile
100 g šećera
6 dl mleka
125 g putera/margarina
100 g C šećera u prahu
100 g C šlaga krema u prahu
2 dl kisele (mineralne) vode
Kora:
Razdvojite belanca od žumanaca, pa ih ulupajte u čvrst šam. Dodajte kašiku po kašiku šećera neprekidno muteći.
Potom dodajte i žumanca, pa smanjite brzinu miksera.
Na kraju umešajte brašno i griz.
Pripremljenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju (moja je 21×31 cm), te pecite u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni (15-20 min.)
Pečenu koru ostavite da se sasvim ohladi u tepsiji.
Fil:
U odgovarajućoj šerpi zagrevajte 5 dl mleka sa šećerom do ključanja, a potom sipajte prašak za puding pomešan sa preostalim mlekom i mešajte dok se ne zgusne.
Ostavite kuvan puding da se ohladi. Mešajte često da se ne formira korica na površini.
Umutite margarin ili puter ( po navici i ubeđenju) sa šećerom u prahu, pa dodajte kašiku po kašiku mlakog pudinga i miksajte.
Finalni postupak:
Jagode operite, posušite, pa isečene na komade željene veličine poređajte po kori. Nanesite fil i poravnajte.
Pripremite šlag sa kiselom vodom il ulupajte slatku pavlaku, pa premažite od gore.
Kora:
Razdvojite belanca od žumanaca, pa ih ulupajte u čvrst šam. Dodajte kašiku po kašiku šećera neprekidno muteći.
Potom dodajte i žumanca, pa smanjite brzinu miksera.
Na kraju umešajte brašno i griz.
Pripremljenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju (moja je 21×31 cm), te pecite u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni (15-20 min.)
Pečenu koru ostavite da se sasvim ohladi u tepsiji.
Fil:
U odgovarajućoj šerpi zagrevajte 5 dl mleka sa šećerom do ključanja, a potom sipajte prašak za puding pomešan sa preostalim mlekom i mešajte dok se ne zgusne.
Ostavite kuvan puding da se ohladi. Mešajte često da se ne formira korica na površini.
Umutite margarin ili puter ( po navici i ubeđenju) sa šećerom u prahu, pa dodajte kašiku po kašiku mlakog pudinga i miksajte.
Finalni postupak:
Jagode operite, posušite, pa isečene na komade željene veličine poređajte po kori. Nanesite fil i poravnajte.
Pripremite šlag sa kiselom vodom il ulupajte slatku pavlaku, pa premažite od gore.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.