burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Kolač sa jagodom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

300-500 g jagoda

Za koru:

5 jaja

6 kašika šećera

3 kašike brašna

3 kašike C griza

Za fil:

2 C pudinga od vanile

100 g šećera

6 dl mleka

125 g putera/margarina

100 g C šećera u prahu

Za dekoraciju:

100 g C šlaga krema u prahu

2 dl kisele (mineralne) vode

Kolač sa jagodom

Koraci pripreme

Kora:
Razdvojite belanca od žumanaca, pa ih ulupajte u čvrst šam. Dodajte kašiku po kašiku šećera neprekidno muteći.

Potom dodajte i žumanca, pa smanjite brzinu miksera.

Na kraju umešajte brašno i griz.

Pripremljenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju (moja je 21×31 cm), te pecite u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni (15-20 min.)

Pečenu koru ostavite da se sasvim ohladi u tepsiji.

Fil:
U odgovarajućoj šerpi zagrevajte 5 dl mleka sa šećerom do ključanja, a potom sipajte prašak za puding pomešan sa preostalim mlekom i mešajte dok se ne zgusne.

Ostavite kuvan puding da se ohladi. Mešajte često da se ne formira korica na površini.

Umutite margarin ili puter ( po navici i ubeđenju) sa šećerom u prahu, pa dodajte kašiku po kašiku mlakog pudinga i miksajte.

Finalni postupak:
Jagode operite, posušite, pa isečene na komade željene veličine poređajte po kori. Nanesite fil i poravnajte.

Pripremite šlag sa kiselom vodom il ulupajte slatku pavlaku, pa premažite od gore.

Naši proizvodi

Kolač sa jagodom

Koraci pripreme

Kora:
Razdvojite belanca od žumanaca, pa ih ulupajte u čvrst šam. Dodajte kašiku po kašiku šećera neprekidno muteći.

Potom dodajte i žumanca, pa smanjite brzinu miksera.

Na kraju umešajte brašno i griz.

Pripremljenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljenu pravougaonu tepsiju (moja je 21×31 cm), te pecite u rerni zagrejanoj na 180°C dok ne porumeni (15-20 min.)

Pečenu koru ostavite da se sasvim ohladi u tepsiji.

Fil:
U odgovarajućoj šerpi zagrevajte 5 dl mleka sa šećerom do ključanja, a potom sipajte prašak za puding pomešan sa preostalim mlekom i mešajte dok se ne zgusne.

Ostavite kuvan puding da se ohladi. Mešajte često da se ne formira korica na površini.

Umutite margarin ili puter ( po navici i ubeđenju) sa šećerom u prahu, pa dodajte kašiku po kašiku mlakog pudinga i miksajte.

Finalni postupak:
Jagode operite, posušite, pa isečene na komade željene veličine poređajte po kori. Nanesite fil i poravnajte.

Pripremite šlag sa kiselom vodom il ulupajte slatku pavlaku, pa premažite od gore.

Autor

Marina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept