0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 šolja mleka
1 šolja šećera
2 jajeta
1/3 šolje ulja
2 šolje brašna
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C sode birkarbone
500 g grožđa sa krupnim zrnima
C šećer u prahu za posipanje
C vanilin šećer
Zrna grožđa okidati sa grozda i svako zaseći da se može izvaditi seme.
U dublju posudu staviti mleko, jaja, ulje i promešati pa dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C sodom bikarbonom i izmešati da se se dobije smesa bez grudvica.
Uzeti pleh i namazati sa uljem i posuti brašnom pa potom izliti pripremljenu smesu.
Preko smese poređati gorožđe.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni da porumeni.
Hladan kolač iseći i posuti ga C šećerom u prahu izmešanog sa C vanilin šećerom.
Zrna grožđa okidati sa grozda i svako zaseći da se može izvaditi seme.
U dublju posudu staviti mleko, jaja, ulje i promešati pa dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C sodom bikarbonom i izmešati da se se dobije smesa bez grudvica.
Uzeti pleh i namazati sa uljem i posuti brašnom pa potom izliti pripremljenu smesu.
Preko smese poređati gorožđe.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni da porumeni.
Hladan kolač iseći i posuti ga C šećerom u prahu izmešanog sa C vanilin šećerom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.