burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Kolač sa C pudingom od banane

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za koru:

6 jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1 kesica C praška za pecivo

3 kašike C kakaoa

Za krem:

4 C pudinga od banane

1 margarin

200 g C šećera u prahu

1 l mleka

Za prelivanje kore:

1,5 čaše (od jogurta) vode

10 kašika šećera

1 kesica C vanilinog šećera

200 g čokolade za kuvanje

Za ređanje između fila:

oko 300 g keksa

Kolač sa C pudingom od banane

Koraci pripreme

Izlupamo jaja sa šećerom za koru. Lepo umutiti mikserom i postepeno dodavati ostale sastojke za koru (mutiti samo u jednu stranu mikserom).

Koru staviti da se peče u zagrejanu rernu u podmazan i pobrašnjen pleh na 200 stepeni 15 minuta (vi najbolje poznajete svoju rernu).

Za to vreme napraviti preliv za koru. Ne treba da bude previše gust, a ni previše redak. Staviti da se ohladi i preliti vruću koru prelivom.

Odvojiti malo mleka (1 čaša od jogurta) i pomešati puding bez dodatka šećera. Staviti ostalo mleko da ključa i usuti puding u vrelo mleko i mešati dva tri minuta.

Skloniti puding sa vatre i staviti da se hladi.

Umutimo margarin i C šećer u prahu. Kad se fino umutilo dodamo u puding i sve zajedno izmutimo.

Na koru namažemo fil pa naređamo keks (zavisno od toga kolika vam je kora koju ste pekli), pa opet fil i gore stavimo čokoladu (koju smo pre toga otopili sa malo ulja).

Naši proizvodi

Kolač sa C pudingom od banane

Koraci pripreme

Izlupamo jaja sa šećerom za koru. Lepo umutiti mikserom i postepeno dodavati ostale sastojke za koru (mutiti samo u jednu stranu mikserom).

Koru staviti da se peče u zagrejanu rernu u podmazan i pobrašnjen pleh na 200 stepeni 15 minuta (vi najbolje poznajete svoju rernu).

Za to vreme napraviti preliv za koru. Ne treba da bude previše gust, a ni previše redak. Staviti da se ohladi i preliti vruću koru prelivom.

Odvojiti malo mleka (1 čaša od jogurta) i pomešati puding bez dodatka šećera. Staviti ostalo mleko da ključa i usuti puding u vrelo mleko i mešati dva tri minuta.

Skloniti puding sa vatre i staviti da se hladi.

Umutimo margarin i C šećer u prahu. Kad se fino umutilo dodamo u puding i sve zajedno izmutimo.

Na koru namažemo fil pa naređamo keks (zavisno od toga kolika vam je kora koju ste pekli), pa opet fil i gore stavimo čokoladu (koju smo pre toga otopili sa malo ulja).

Autor

Emilija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept