0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1 kesica C praška za pecivo
3 kašike C kakaoa
4 C pudinga od banane
1 margarin
200 g C šećera u prahu
1 l mleka
1,5 čaše (od jogurta) vode
10 kašika šećera
1 kesica C vanilinog šećera
200 g čokolade za kuvanje
oko 300 g keksa
Izlupamo jaja sa šećerom za koru. Lepo umutiti mikserom i postepeno dodavati ostale sastojke za koru (mutiti samo u jednu stranu mikserom).
Koru staviti da se peče u zagrejanu rernu u podmazan i pobrašnjen pleh na 200 stepeni 15 minuta (vi najbolje poznajete svoju rernu).
Za to vreme napraviti preliv za koru. Ne treba da bude previše gust, a ni previše redak. Staviti da se ohladi i preliti vruću koru prelivom.
Odvojiti malo mleka (1 čaša od jogurta) i pomešati puding bez dodatka šećera. Staviti ostalo mleko da ključa i usuti puding u vrelo mleko i mešati dva tri minuta.
Skloniti puding sa vatre i staviti da se hladi.
Umutimo margarin i C šećer u prahu. Kad se fino umutilo dodamo u puding i sve zajedno izmutimo.
Na koru namažemo fil pa naređamo keks (zavisno od toga kolika vam je kora koju ste pekli), pa opet fil i gore stavimo čokoladu (koju smo pre toga otopili sa malo ulja).
Izlupamo jaja sa šećerom za koru. Lepo umutiti mikserom i postepeno dodavati ostale sastojke za koru (mutiti samo u jednu stranu mikserom).
Koru staviti da se peče u zagrejanu rernu u podmazan i pobrašnjen pleh na 200 stepeni 15 minuta (vi najbolje poznajete svoju rernu).
Za to vreme napraviti preliv za koru. Ne treba da bude previše gust, a ni previše redak. Staviti da se ohladi i preliti vruću koru prelivom.
Odvojiti malo mleka (1 čaša od jogurta) i pomešati puding bez dodatka šećera. Staviti ostalo mleko da ključa i usuti puding u vrelo mleko i mešati dva tri minuta.
Skloniti puding sa vatre i staviti da se hladi.
Umutimo margarin i C šećer u prahu. Kad se fino umutilo dodamo u puding i sve zajedno izmutimo.
Na koru namažemo fil pa naređamo keks (zavisno od toga kolika vam je kora koju ste pekli), pa opet fil i gore stavimo čokoladu (koju smo pre toga otopili sa malo ulja).
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.