burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Keks kuglice sa belom čokoladom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

300 g mlevenog keksa za torte i kolače

100 g mlevenih lešnika

100 g oraha

50 g kandiranog voća

50 g margarina ili maslaca

1 ceđena pomorandža

150 g C šećera u prahu

Za preliv:

50 g bele čokolade za kuvanje

malo gotovog preliva od crne čokolade

Keks kuglice sa belom čokoladom

Koraci pripreme

Penasto umutiti margarin ili maslac sa C šećerom u prahu. Dodajte keks, orahe, lešnik i kandirano voće i sve pomešajte.

Zatim dodajte ceđenu pomarandžu, po potrebi, nemojte staviti previše. Dodajte toliko da keks bude jedva vlažan i da može da se sjedini sa maslacem.

Od ove smese pravite kuglice, redjajte ih na tacnu i ostavite u frižideru, dok ne napravite preliv.

Kuvajte belu čokoladu sa malo ulja, kratko na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok ne postane viskozna.

Izvadite kuglice iz frižidera i kašikom lagano, da se dok prelivate preliv hladi i zgusne, prelijte svaku kuglicu.

Kuglice možete ukrasiti na razne načine. Ja sam na kuglicama napravila šare gotovim čokoladnim prelivom.

Naši proizvodi

Keks kuglice sa belom čokoladom

Koraci pripreme

Penasto umutiti margarin ili maslac sa C šećerom u prahu. Dodajte keks, orahe, lešnik i kandirano voće i sve pomešajte.

Zatim dodajte ceđenu pomarandžu, po potrebi, nemojte staviti previše. Dodajte toliko da keks bude jedva vlažan i da može da se sjedini sa maslacem.

Od ove smese pravite kuglice, redjajte ih na tacnu i ostavite u frižideru, dok ne napravite preliv.

Kuvajte belu čokoladu sa malo ulja, kratko na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok ne postane viskozna.

Izvadite kuglice iz frižidera i kašikom lagano, da se dok prelivate preliv hladi i zgusne, prelijte svaku kuglicu.

Kuglice možete ukrasiti na razne načine. Ja sam na kuglicama napravila šare gotovim čokoladnim prelivom.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept