0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Lako se priprema
20 većih kocki
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20 većih kocki
2 dl vode
1/2 margarina
200 g brašna
5 jaja
malo soli
1 l mleka
200 g šećera
3 C pudinga od vanile
1 margarin
500 ml slatke pavlake
500 g smrznutog miksa šumsko voće
C šećer u prahu za posipanje
Prvo spremamo fil da bi se ohladio dok se korice ispeku. Odvojiti 250 ml mleka od litre i razmutiti 3 C pudinga od vanile, a ostatak mleka staviti da se kuva.
Kada prokuva mleko dodati 200 g šećera i zakuvali puding u istom. Prekriti streč folijom da se ne hvata korica na pudingu i staviti da se hladi.
Potom pravim masu za korice, stavim 2 dl vode da kuva sa pola margarina i prstohvatom soli. Kad se margarin istopi dodati 200 g brašna.
Skinuti sa vatre i dodavati jedno po jedno jaje ukupno 5 i umutiti sve dobro. Ne moramo čekati da se masa ohladi pre dodavanja jaja, mogu odmah da se dodaju.
Podeliti tu smesu na dva dela za dve korice i peći na pek papiru oko 20 minuta na 220 stepeni u plehu 30x 40 približnih dimenzija.
Posebno umutiti margarin penasto i dodati ga u prohlađen fil.
Umutiti pola slatke pavlake posebno.
Na pečenu koricu namazati fil sa margarinom, potom složiti 500 g šumskog voća ili bilo kog drugog voća.
Preko voća naneti umućenu slatku pavlaku i preko staviti drugu koricu.
Kolač posuti C šećerom u prahu. Staviti kolač u frižider malo i služiti.
Kolač ostaje u tepsiji u kojoj su se pekle korice.
Prvo spremamo fil da bi se ohladio dok se korice ispeku. Odvojiti 250 ml mleka od litre i razmutiti 3 C pudinga od vanile, a ostatak mleka staviti da se kuva.
Kada prokuva mleko dodati 200 g šećera i zakuvali puding u istom. Prekriti streč folijom da se ne hvata korica na pudingu i staviti da se hladi.
Potom pravim masu za korice, stavim 2 dl vode da kuva sa pola margarina i prstohvatom soli. Kad se margarin istopi dodati 200 g brašna.
Skinuti sa vatre i dodavati jedno po jedno jaje ukupno 5 i umutiti sve dobro. Ne moramo čekati da se masa ohladi pre dodavanja jaja, mogu odmah da se dodaju.
Podeliti tu smesu na dva dela za dve korice i peći na pek papiru oko 20 minuta na 220 stepeni u plehu 30x 40 približnih dimenzija.
Posebno umutiti margarin penasto i dodati ga u prohlađen fil.
Umutiti pola slatke pavlake posebno.
Na pečenu koricu namazati fil sa margarinom, potom složiti 500 g šumskog voća ili bilo kog drugog voća.
Preko voća naneti umućenu slatku pavlaku i preko staviti drugu koricu.
Kolač posuti C šećerom u prahu. Staviti kolač u frižider malo i služiti.
Kolač ostaje u tepsiji u kojoj su se pekle korice.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.