burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20 većih kocki

Karpati kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20 većih kocki

Sastojci

Za korice:

2 dl vode

1/2 margarina

200 g brašna

5 jaja

malo soli

Za fil:

1 l mleka

200 g šećera

3 C pudinga od vanile

1 margarin

500 ml slatke pavlake

500 g smrznutog miksa šumsko voće

C šećer u prahu za posipanje

Karpati kolač

Koraci pripreme

Prvo spremamo fil da bi se ohladio dok se korice ispeku. Odvojiti 250 ml mleka od litre i razmutiti 3 C pudinga od vanile, a ostatak mleka staviti da se kuva.

Kada prokuva mleko dodati 200 g šećera i zakuvali puding u istom. Prekriti streč folijom da se ne hvata korica na pudingu i staviti da se hladi.

Potom pravim masu za korice, stavim 2 dl vode da kuva sa pola margarina i prstohvatom soli. Kad se margarin istopi dodati 200 g brašna.

Skinuti sa vatre i dodavati jedno po jedno jaje ukupno 5 i umutiti sve dobro. Ne moramo čekati da se masa ohladi pre dodavanja jaja, mogu odmah da se dodaju.

Podeliti tu smesu na dva dela za dve korice i peći na pek papiru oko 20 minuta na 220 stepeni u plehu 30x 40 približnih dimenzija.

Posebno umutiti margarin penasto i dodati ga u prohlađen fil.

Umutiti pola slatke pavlake posebno.

Na pečenu koricu namazati fil sa margarinom, potom složiti 500 g šumskog voća ili bilo kog drugog voća.

Preko voća naneti umućenu slatku pavlaku i preko staviti drugu koricu.

Kolač posuti C šećerom u prahu. Staviti kolač u frižider malo i služiti.

Kolač ostaje u tepsiji u kojoj su se pekle korice.

Naši proizvodi

Karpati kolač

Koraci pripreme

Prvo spremamo fil da bi se ohladio dok se korice ispeku. Odvojiti 250 ml mleka od litre i razmutiti 3 C pudinga od vanile, a ostatak mleka staviti da se kuva.

Kada prokuva mleko dodati 200 g šećera i zakuvali puding u istom. Prekriti streč folijom da se ne hvata korica na pudingu i staviti da se hladi.

Potom pravim masu za korice, stavim 2 dl vode da kuva sa pola margarina i prstohvatom soli. Kad se margarin istopi dodati 200 g brašna.

Skinuti sa vatre i dodavati jedno po jedno jaje ukupno 5 i umutiti sve dobro. Ne moramo čekati da se masa ohladi pre dodavanja jaja, mogu odmah da se dodaju.

Podeliti tu smesu na dva dela za dve korice i peći na pek papiru oko 20 minuta na 220 stepeni u plehu 30x 40 približnih dimenzija.

Posebno umutiti margarin penasto i dodati ga u prohlađen fil.

Umutiti pola slatke pavlake posebno.

Na pečenu koricu namazati fil sa margarinom, potom složiti 500 g šumskog voća ili bilo kog drugog voća.

Preko voća naneti umućenu slatku pavlaku i preko staviti drugu koricu.

Kolač posuti C šećerom u prahu. Staviti kolač u frižider malo i služiti.

Kolač ostaje u tepsiji u kojoj su se pekle korice.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept