burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Jafa kolač (posno)

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

150 g fine mermelade od kajsija

150g kristal šećera

15 g C vanilin šećera

6 g C praška za pecivo

100 g mlevenog posnog keksa

80 g brašna

1/2 dl ulja

50 g C kakao praha

malo mineralne vode

1/2 l soka od naranže

sitno rendana korica od 1/2 narandže

75 g C čvrstina

250 g C šećera u prahu

200 g crne posne čokolade

6 kašika ulja

pek papir

Jafa kolač (posno)

Koraci pripreme

Priprema kore:
Kašikom umutiti marmeladu od kajsija, kristal šećer, C vanilin šećer, dodati mleveni keks, C prašak za pecivo umešan u brano i C kakao, dodati ulje, malo mineralne vode i sve umešati u glatku masu.

Peći u pleh obložen peka papirom veličina pleha 35x35cm, na 180 C oko 15min.

Priprema fila:
Sok od narandže staviti da zavri, dodati sitno rendanu koru narandže, posebno umešati C čvrstin i C šećer u prahu sa 1 dl hladne vode i naliti u vreli sok od narandže mešajući da se ukuva (kao puding).

Vreli fil preliti preko kore (predhodno odstraniti peka papir). Preko fila naliti čokoladnu glazuru.

Čokoladna glazura:
Na pari otopiti posnu čokoladu, dodati 6 kašika ulja. Vrelu glazuru preliti preko kolača.

Kolač pre služenja ohladiti, seći u obliku kocki.

Naši proizvodi

Jafa kolač (posno)

Koraci pripreme

Priprema kore:
Kašikom umutiti marmeladu od kajsija, kristal šećer, C vanilin šećer, dodati mleveni keks, C prašak za pecivo umešan u brano i C kakao, dodati ulje, malo mineralne vode i sve umešati u glatku masu.

Peći u pleh obložen peka papirom veličina pleha 35x35cm, na 180 C oko 15min.

Priprema fila:
Sok od narandže staviti da zavri, dodati sitno rendanu koru narandže, posebno umešati C čvrstin i C šećer u prahu sa 1 dl hladne vode i naliti u vreli sok od narandže mešajući da se ukuva (kao puding).

Vreli fil preliti preko kore (predhodno odstraniti peka papir). Preko fila naliti čokoladnu glazuru.

Čokoladna glazura:
Na pari otopiti posnu čokoladu, dodati 6 kašika ulja. Vrelu glazuru preliti preko kolača.

Kolač pre služenja ohladiti, seći u obliku kocki.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept