burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija9-12

Dalgona-Banofi kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
9-12

Sastojci

Za koru:

3 kašike badem putera

100 g mlevenih oraha

2 kašike biljnog ulja

2 kašike mlevenog lana

100 g ovsenog brašna

50 g šećera

1 kesica C vanilin šećera

1 kašičica cimeta

Za dalgonu:

2 kašičice instant kafe

2 kašičice šećera

2 kašičice vode

Za fil:

1 kesica C vanila pudinga (sa manje mleka nego što piše na instrukcijama!)

1 kesica C vanillin šećera

1 kašika putera

Za toping:

400 ml pavlake

40 g C šećera u prahu

3-4 banane

Dalgona-Banofi kolač

Koraci pripreme

Prvo napravite dalgona smesu tako što ćete sve sastojke staviti u šolju za kafu i čvrsto umutiti mikserom (pošto je mala količina, stavite samo jednu mutilicu na ručni mikser ako nemate mutilicu za kafu).

Zatim, pomešajte sastojke za koru varjačom u dubokoj posudi dok ne dobije teksturu ‘mokrog peska’ a potom lagano umešajte dalgonu.

Tu smesu pritisnite u pleh (ne mora da se podmaže, ulje i badem puter rešavaju taj problem) zatim pecite 15 minuta na 180 stepeni. Bez brige, sredina će splasnuti kada se ohladi!

U međuvremenu, napravite C vanila puding prateći instrukcije, ali stavite malo manje mleka nego što piše na kesici da bi bilo čvršće. U još topao puding dodajte puter i prekrijte dok se prohladi.

Za toping, pomešajte pavlaku sa šećerom dok ne bude lagana i laka za mazanje.

Konačno, sve složite - premažite puding - fil preko kore, pa seckane banane preko fila i toping preko banana.

Stavite u frižider na 2 sata i uživajte u ovom tropskom osveženju!

Naši proizvodi

Dalgona-Banofi kolač

Koraci pripreme

Prvo napravite dalgona smesu tako što ćete sve sastojke staviti u šolju za kafu i čvrsto umutiti mikserom (pošto je mala količina, stavite samo jednu mutilicu na ručni mikser ako nemate mutilicu za kafu).

Zatim, pomešajte sastojke za koru varjačom u dubokoj posudi dok ne dobije teksturu ‘mokrog peska’ a potom lagano umešajte dalgonu.

Tu smesu pritisnite u pleh (ne mora da se podmaže, ulje i badem puter rešavaju taj problem) zatim pecite 15 minuta na 180 stepeni. Bez brige, sredina će splasnuti kada se ohladi!

U međuvremenu, napravite C vanila puding prateći instrukcije, ali stavite malo manje mleka nego što piše na kesici da bi bilo čvršće. U još topao puding dodajte puter i prekrijte dok se prohladi.

Za toping, pomešajte pavlaku sa šećerom dok ne bude lagana i laka za mazanje.

Konačno, sve složite - premažite puding - fil preko kore, pa seckane banane preko fila i toping preko banana.

Stavite u frižider na 2 sata i uživajte u ovom tropskom osveženju!

Autor

Dunja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept