0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
Lako se priprema
30
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
30
4 jaja
400 g C šećera u prahu
3 kašike C kakaoa
C prašak za pecivo
2 dl mleka
200 g brašna
150 g ulja
Penasto umutiti žumanca sa 200 g šećera.
Dodati ulje, mleko, C kakaoa, brašno i peći u četvastom plehu 30 minuta na 200 C.
Dok se kora peče umutiti belanca sa 200 g šećera, pa i kuvati na pari uz stalno mešanje dok ne postane gusto.
Gotovu smesu prelijte preko pečene kore, vratiti u rernu isključenu dok je topla, da se malo zapeče i po želji ukrasiti čokoladom.
Penasto umutiti žumanca sa 200 g šećera.
Dodati ulje, mleko, C kakaoa, brašno i peći u četvastom plehu 30 minuta na 200 C.
Dok se kora peče umutiti belanca sa 200 g šećera, pa i kuvati na pari uz stalno mešanje dok ne postane gusto.
Gotovu smesu prelijte preko pečene kore, vratiti u rernu isključenu dok je topla, da se malo zapeče i po želji ukrasiti čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.