burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija8

Copacabana šnit kolač

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
8

Sastojci

Kora:

6 belanaca

100 g kristal šećera

1 kesica C vanilin šećer

200 g C kokosa

Žuti fil:

6 žumanaka

50 g kristal šećera

200 g bele čokolade

200 g maslaca

2 kašike C šećera u prahu

Karamel fil:

4 kašike kristal šećera

1 kašika brašna

50 g putera

200 ml slatke pavlake (mlečne)

Filovanje:

1 kesica C šlag pene

Copacabana šnit kolač

Koraci pripreme

Korica:
Penasto umutiti belanca, a zatim dodati kristal šećer i sve umutiti zajedno. Kada smo napravili čvrst sneg u to dodajemo kokos i sve lepo sjedinimo. Sipamo u pleh od šporeta razmere 40x30 i pečeno oko 20minuta na 200°C.

Žuti fil:
Penasto umutimo žumanke sa kristal šećerom, zatim i kuvamo na pari dok se fil ne zagreje, a zatim dodamo belu čokoladu i mešamo sve dok se ne otopi i posle sklonimo sa vatre. Ostavimo da se fil ohladi i posebno umutimo maslac i C šećer u prahu. Kada se fil ohladi sjedinimo sa maslacem.

Karamel fil:
Zagrevamo šećer na tihoj vatri dok se potpuno ne otopi i pretvori u smeđu broju, nakon toga ubacimo slatku pavlaku i parče maslaca. Kuvamo dok se sav šećer ne otopi. Ostavimo da se ohladi.

Filovanje:
Korice isečemo na tri jednaka dela i filujemo, prvo karamel fil, a zatim žuti fil u tako do kraja. Na kraju umutimo C šlag penu po uputstvu sa kesice i filujemo tortu.

Naši proizvodi

Copacabana šnit kolač

Koraci pripreme

Korica:
Penasto umutiti belanca, a zatim dodati kristal šećer i sve umutiti zajedno. Kada smo napravili čvrst sneg u to dodajemo kokos i sve lepo sjedinimo. Sipamo u pleh od šporeta razmere 40x30 i pečeno oko 20minuta na 200°C.

Žuti fil:
Penasto umutimo žumanke sa kristal šećerom, zatim i kuvamo na pari dok se fil ne zagreje, a zatim dodamo belu čokoladu i mešamo sve dok se ne otopi i posle sklonimo sa vatre. Ostavimo da se fil ohladi i posebno umutimo maslac i C šećer u prahu. Kada se fil ohladi sjedinimo sa maslacem.

Karamel fil:
Zagrevamo šećer na tihoj vatri dok se potpuno ne otopi i pretvori u smeđu broju, nakon toga ubacimo slatku pavlaku i parče maslaca. Kuvamo dok se sav šećer ne otopi. Ostavimo da se ohladi.

Filovanje:
Korice isečemo na tri jednaka dela i filujemo, prvo karamel fil, a zatim žuti fil u tako do kraja. Na kraju umutimo C šlag penu po uputstvu sa kesice i filujemo tortu.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept