0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
8
6 belanaca
100 g kristal šećera
1 kesica C vanilin šećer
200 g C kokosa
6 žumanaka
50 g kristal šećera
200 g bele čokolade
200 g maslaca
2 kašike C šećera u prahu
4 kašike kristal šećera
1 kašika brašna
50 g putera
200 ml slatke pavlake (mlečne)
1 kesica C šlag pene
Korica:
Penasto umutiti belanca, a zatim dodati kristal šećer i sve umutiti zajedno. Kada smo napravili čvrst sneg u to dodajemo kokos i sve lepo sjedinimo. Sipamo u pleh od šporeta razmere 40x30 i pečeno oko 20minuta na 200°C.
Žuti fil:
Penasto umutimo žumanke sa kristal šećerom, zatim i kuvamo na pari dok se fil ne zagreje, a zatim dodamo belu čokoladu i mešamo sve dok se ne otopi i posle sklonimo sa vatre. Ostavimo da se fil ohladi i posebno umutimo maslac i C šećer u prahu. Kada se fil ohladi sjedinimo sa maslacem.
Karamel fil:
Zagrevamo šećer na tihoj vatri dok se potpuno ne otopi i pretvori u smeđu broju, nakon toga ubacimo slatku pavlaku i parče maslaca. Kuvamo dok se sav šećer ne otopi. Ostavimo da se ohladi.
Filovanje:
Korice isečemo na tri jednaka dela i filujemo, prvo karamel fil, a zatim žuti fil u tako do kraja. Na kraju umutimo C šlag penu po uputstvu sa kesice i filujemo tortu.
Korica:
Penasto umutiti belanca, a zatim dodati kristal šećer i sve umutiti zajedno. Kada smo napravili čvrst sneg u to dodajemo kokos i sve lepo sjedinimo. Sipamo u pleh od šporeta razmere 40x30 i pečeno oko 20minuta na 200°C.
Žuti fil:
Penasto umutimo žumanke sa kristal šećerom, zatim i kuvamo na pari dok se fil ne zagreje, a zatim dodamo belu čokoladu i mešamo sve dok se ne otopi i posle sklonimo sa vatre. Ostavimo da se fil ohladi i posebno umutimo maslac i C šećer u prahu. Kada se fil ohladi sjedinimo sa maslacem.
Karamel fil:
Zagrevamo šećer na tihoj vatri dok se potpuno ne otopi i pretvori u smeđu broju, nakon toga ubacimo slatku pavlaku i parče maslaca. Kuvamo dok se sav šećer ne otopi. Ostavimo da se ohladi.
Filovanje:
Korice isečemo na tri jednaka dela i filujemo, prvo karamel fil, a zatim žuti fil u tako do kraja. Na kraju umutimo C šlag penu po uputstvu sa kesice i filujemo tortu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.