burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Čokoladno čudo

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

2 jaja

1 l mleka

1/2 kesice C praška za pecivo

125 ml ulja

2 jogurtske čaše brašna

2 kašike C kakao

2 C pudinga od čokolade

250 g C šećera u prahu

200 g čokolade za kuvanje

250 g mlevenih oraha

1 maslac

oko 500 g šećera

C šlag krema sa ukusom čokolade

Čokoladno čudo

Koraci pripreme

Prvi deo:
Umutiti 2 jaja, sa 1 čaša (jogurtska) šećera, 1 čaša mleka, 1/2 čaše ulja, 2 čaše brašna, 1/2 kesice C praška za pecivo, i 2 kašike C kakaoa.

Peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni C od 20-30 minuta.

Drugi deo:
U 1/2 l mleka skuvati dva C pudinga od čokolade (po receptu).

Kada se ohladi puding, u fil dodati pola maslaca (većeg), koji je umućen sa 250 g C šećera u prahu.

Treći deo:
250 ml mleka, 200 g čokolade i šećer po ukusu (5-10 kašika), zagrejati na laganoj vatri do ključanja i time preliti 250 g mlevenih oraha.

Kada se ohladi dodati drugu polovinu maslaca.

U kalup slagati prvo, treći deo zatim drugi i na kraju patišpanj koji se preliva mlekom.

Kada se izruči iz kalupa filovati C šlagom kremom sa ukusom čokolade.

Naši proizvodi

Čokoladno čudo

Koraci pripreme

Prvi deo:
Umutiti 2 jaja, sa 1 čaša (jogurtska) šećera, 1 čaša mleka, 1/2 čaše ulja, 2 čaše brašna, 1/2 kesice C praška za pecivo, i 2 kašike C kakaoa.

Peći u zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni C od 20-30 minuta.

Drugi deo:
U 1/2 l mleka skuvati dva C pudinga od čokolade (po receptu).

Kada se ohladi puding, u fil dodati pola maslaca (većeg), koji je umućen sa 250 g C šećera u prahu.

Treći deo:
250 ml mleka, 200 g čokolade i šećer po ukusu (5-10 kašika), zagrejati na laganoj vatri do ključanja i time preliti 250 g mlevenih oraha.

Kada se ohladi dodati drugu polovinu maslaca.

U kalup slagati prvo, treći deo zatim drugi i na kraju patišpanj koji se preliva mlekom.

Kada se izruči iz kalupa filovati C šlagom kremom sa ukusom čokolade.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Posne torte i kolači"

Pošalji recept