0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
8
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
8
125 g maslaca
1/2 šolje C šećera u prahu
1,5 šolja brašna
2 kašičice C kakaoa
1 jaje
1 prstohvat soli
70 ml vode
125 g maslaca
1 kašičica nes kafe
100 g čokolade za kuvanje
2 kašike šećera
1 kesica C vanilin šećera
3 jaja
2 C Eskimka sa ukusom čokolade
Priprema kore:
Mikserom umutiti maslac i C šećer u prahu. Dodati razmućeno jaje i umutiti mikserom. Umešati brašno pomešano sa C kakaoom, dodati so i sjediniti špatulom.
Uviti u providnu prianjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta Izvaditi iz frižidera, razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i staviti u pekač za tart (pustiti da testo pada preko ivica pekača, preći oklagijom, pa odseći višak testa koji pada).
Testo izbockati viljuškom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta.
Za nadev:
U šerpu usuti vodu, dodati maslac i mešati dok se maslac ne rastopi. Umešati nes kafu, izmešati i skloniti šerpu sa ringle.
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice i staviti u posudu, dodati šećer, C vanilin šećer i preliti vrelom smesom od maslaca. Izmešati ručnom žicom za mućenje. Dodati jaja i sve sjediniti ručnom žicom za mućenje.
Izvaditi pekač iz rerne i preko kore naneti nadev od čokolade.
Vratiti pekač u rernu i tart peći još 15 minuta na 150 stepeni.
Gotov tart izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Tart seći na parčad željene veličine, staviti na tacnu, pored njega staviti kuglu C Eskimka sa ukusom čokolade i poslužiti.
Priprema kore:
Mikserom umutiti maslac i C šećer u prahu. Dodati razmućeno jaje i umutiti mikserom. Umešati brašno pomešano sa C kakaoom, dodati so i sjediniti špatulom.
Uviti u providnu prianjajuću foliju i ostaviti da odstoji u frižideru 30 minuta Izvaditi iz frižidera, razviti oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini i staviti u pekač za tart (pustiti da testo pada preko ivica pekača, preći oklagijom, pa odseći višak testa koji pada).
Testo izbockati viljuškom i peći u dobro zagrejanoj rerni na 190 stepeni 15 minuta.
Za nadev:
U šerpu usuti vodu, dodati maslac i mešati dok se maslac ne rastopi. Umešati nes kafu, izmešati i skloniti šerpu sa ringle.
Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice i staviti u posudu, dodati šećer, C vanilin šećer i preliti vrelom smesom od maslaca. Izmešati ručnom žicom za mućenje. Dodati jaja i sve sjediniti ručnom žicom za mućenje.
Izvaditi pekač iz rerne i preko kore naneti nadev od čokolade.
Vratiti pekač u rernu i tart peći još 15 minuta na 150 stepeni.
Gotov tart izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Tart seći na parčad željene veličine, staviti na tacnu, pored njega staviti kuglu C Eskimka sa ukusom čokolade i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.