0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
18
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
18
100 g brašna
100 g zaleđenog margarina sa ukusom vanile
1 žumance
2 kašike ledene vode
50 g C šećera u prahu
4 breskve
250 ml mleka
2 žumanceta
2 C vanilin šećera
2 kašičice ekstrakta vanile
2 kašike šećera
3 kašike C griza
100 g crne čokolade
2 kašike ulja
1 kašika maslaca sa vanilom
1 šolja šećera
4 kašike mleka
1 kašika maslaca
Umutimo žumance sa C šećerom u prahu. Dodamo brašno, izmešamo. Izrendamo zaleđeni margarin i dodamo vodu. Umesimo testo.
Stavimo ga u foliju pa u zamrzivač na sat vremena.
Stavimo mleko sa šećerom i C vanilin šećerom na ringlu da se ugreje, kada se ugreje dodamo žumanca. Mešamo dok ne provri.
Kada provri dodamo ekstrakt i C griz. Mešamo dok se ne zgusne, pa skinemo sa vatre. Koru izvadimo iz zamrzivača i rastanjima najviše koliko možemo.
Obložimo pleh korom i dignemo ivice. Kada je stavimo u pleh još je razvlačimo rukama. Izbušimo malo viljuškom da ne naraste. Stavimo da se peče.
Kora je jako hrskava. Kada je na pola gotova ( iliti posle 10 minuta pečenja) izvadimo je i poslažemo isečene breskve.
Prelijemo je sa filom i vratimo da se peče. Kada je gotova izvadimo je i stavimo na tacnu.
Otopimo na pari čokoladu sa maslacem i uljem, pa prelijemo preko. Ostavimo da se stegne.
Stavimo u šerpicu šećer i mešamo dok ne skroz ne otopi. Dodamo mleko i maslac i dobro promešamo.
Prelijemo preko čokolade i ostavimo da se ohladi i stegne.
Umutimo žumance sa C šećerom u prahu. Dodamo brašno, izmešamo. Izrendamo zaleđeni margarin i dodamo vodu. Umesimo testo.
Stavimo ga u foliju pa u zamrzivač na sat vremena.
Stavimo mleko sa šećerom i C vanilin šećerom na ringlu da se ugreje, kada se ugreje dodamo žumanca. Mešamo dok ne provri.
Kada provri dodamo ekstrakt i C griz. Mešamo dok se ne zgusne, pa skinemo sa vatre. Koru izvadimo iz zamrzivača i rastanjima najviše koliko možemo.
Obložimo pleh korom i dignemo ivice. Kada je stavimo u pleh još je razvlačimo rukama. Izbušimo malo viljuškom da ne naraste. Stavimo da se peče.
Kora je jako hrskava. Kada je na pola gotova ( iliti posle 10 minuta pečenja) izvadimo je i poslažemo isečene breskve.
Prelijemo je sa filom i vratimo da se peče. Kada je gotova izvadimo je i stavimo na tacnu.
Otopimo na pari čokoladu sa maslacem i uljem, pa prelijemo preko. Ostavimo da se stegne.
Stavimo u šerpicu šećer i mešamo dok ne skroz ne otopi. Dodamo mleko i maslac i dobro promešamo.
Prelijemo preko čokolade i ostavimo da se ohladi i stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.