burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Čokoladni tart sa breskvama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

Kora:

100 g brašna

100 g zaleđenog margarina sa ukusom vanile

1 žumance

2 kašike ledene vode

50 g C šećera u prahu

Fil 1:

4 breskve

250 ml mleka

2 žumanceta

2 C vanilin šećera

2 kašičice ekstrakta vanile

2 kašike šećera

3 kašike C griza

Fil 2:

100 g crne čokolade

2 kašike ulja

1 kašika maslaca sa vanilom

Fil 3:

1 šolja šećera

4 kašike mleka

1 kašika maslaca

Čokoladni tart sa breskvama

Koraci pripreme

Umutimo žumance sa C šećerom u prahu. Dodamo brašno, izmešamo. Izrendamo zaleđeni margarin i dodamo vodu. Umesimo testo.

Stavimo ga u foliju pa u zamrzivač na sat vremena.

Stavimo mleko sa šećerom i C vanilin šećerom na ringlu da se ugreje, kada se ugreje dodamo žumanca. Mešamo dok ne provri.

Kada provri dodamo ekstrakt i C griz. Mešamo dok se ne zgusne, pa skinemo sa vatre. Koru izvadimo iz zamrzivača i rastanjima najviše koliko možemo.

Obložimo pleh korom i dignemo ivice. Kada je stavimo u pleh još je razvlačimo rukama. Izbušimo malo viljuškom da ne naraste. Stavimo da se peče.

Kora je jako hrskava. Kada je na pola gotova ( iliti posle 10 minuta pečenja) izvadimo je i poslažemo isečene breskve.

Prelijemo je sa filom i vratimo da se peče. Kada je gotova izvadimo je i stavimo na tacnu.

Otopimo na pari čokoladu sa maslacem i uljem, pa prelijemo preko. Ostavimo da se stegne.

Stavimo u šerpicu šećer i mešamo dok ne skroz ne otopi. Dodamo mleko i maslac i dobro promešamo.

Prelijemo preko čokolade i ostavimo da se ohladi i stegne.

Naši proizvodi

Čokoladni tart sa breskvama

Koraci pripreme

Umutimo žumance sa C šećerom u prahu. Dodamo brašno, izmešamo. Izrendamo zaleđeni margarin i dodamo vodu. Umesimo testo.

Stavimo ga u foliju pa u zamrzivač na sat vremena.

Stavimo mleko sa šećerom i C vanilin šećerom na ringlu da se ugreje, kada se ugreje dodamo žumanca. Mešamo dok ne provri.

Kada provri dodamo ekstrakt i C griz. Mešamo dok se ne zgusne, pa skinemo sa vatre. Koru izvadimo iz zamrzivača i rastanjima najviše koliko možemo.

Obložimo pleh korom i dignemo ivice. Kada je stavimo u pleh još je razvlačimo rukama. Izbušimo malo viljuškom da ne naraste. Stavimo da se peče.

Kora je jako hrskava. Kada je na pola gotova ( iliti posle 10 minuta pečenja) izvadimo je i poslažemo isečene breskve.

Prelijemo je sa filom i vratimo da se peče. Kada je gotova izvadimo je i stavimo na tacnu.

Otopimo na pari čokoladu sa maslacem i uljem, pa prelijemo preko. Ostavimo da se stegne.

Stavimo u šerpicu šećer i mešamo dok ne skroz ne otopi. Dodamo mleko i maslac i dobro promešamo.

Prelijemo preko čokolade i ostavimo da se ohladi i stegne.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept